Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Γλυκιά συνταγή

Από την Connie11

Μικρά cheese cake της στιγμής

Χρόνος προετοιμασίας: 20' - Για 24 τεμάχια

Για τις βάσεις:
● 1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
● 200 g μαλακή μαργαρίνη αλατισμένη
● 50 ml κονιάκ (5 κουταλιές της σούπας)

Εκτέλεση:
1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη.
2. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρόλι.
3. Συμπληρώνουμε στη μαργαρίνη το κονιάκ και τα μπισκότα που έχουμε θρυμ­μα­τί­σει και ανακατεύουμε.
4. Γεμίζουμε ένα κουπάτ (διαμέτρου 6 cm) με μία κουταλιά κάθε φορά από το μείγ­μα μας, πιέζουμε και ξεφορμάρουμε επάνω σε επιφάνεια με λαδόχαρτο.
5. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

Για την κρέμα:
● 150 g φρέσκο τυρί κρέμα
● 40 g άχνη ζάχαρη (4 κουταλιές της σούπας)
● 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
● Βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε σε ένα μίξερ την κρέμα τυριού μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και συ­νε­χί­ζου­με το χτύπημα μέχρι να «στέκεται».

Γαρνίρουμε τις βάσεις με την κρέμα και με ποικιλία φρούτων.



2 σχόλια:

δάσκαλος98 είπε...

Νιαμ νιαμ! Πολύ γευστική συνταγή! Αν τη φτιάξεις κάποια στιγμή, θέλουμε φωτογραφία (και ...κέρασμα!) :D

El είπε...

Ωραία συνταγή!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.