Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Σοκολατένιος πειρασμός!

Από την El

Σοκολατόπιτα




Υλικά:
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
110 γρ. βούτυρο ανάλατο
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
15 γρ. κακάο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι





Εκτέλεση:

1. Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και α­φρα­τέ­ψουν.

2. Προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα στα αυγά.

3. Κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο και προσθέστε τα με το ξύ­σμα στο μείγ­μα των αυγών και κουβερτούρας. Ανακατέψτε τα υ­λι­κά να ενωθούν.

4. Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ψή­νου­με τη σοκολατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210°C για 15-20 λεπτά.

5. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

6. Σερβίρετε τη σοκολατόπιτα σε μερίδες πασπαλισμένη με ζά­χα­ρη άχνη ή με σαντιγί.

ΠΗΓΗ: www.megatv.com



2 σχόλια:

δάσκαλος98 είπε...

Απολαύστε; Ευχαρίστως! Νιαμ νιαμ... :))

maranda είπε...

Χμ, σοκό-λαση!:))

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.