9 Νοε 2011

Σοκολατένιος πειρασμός!

Σοκολατόπιτα

Από την El
Μαθήτρια της έκτης τάξης



Υλικά

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 110 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. κακάο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
  • Προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα στα αυγά.
  • Κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο και προσθέστε τα με το ξύσμα στο μείγμα των αυγών και κουβερτούρας. Ανακατέψτε τα υλικά να ενωθούν.
  • Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε τη σοκολατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200–210 ºC για 15–20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  • Σερβίρετε τη σοκολατόπιτα σε μερίδες πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη ή με σαντιγί.


ΠΗΓΗ: megatv.com

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα