Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Τίγρη

Από τον Κρίνο

Η τίγρη είναι σαρκοφάγο θηλαστικό, της οικογένειας των αιλουροειδών. Το ε­πι­στη­μο­­νι­κό όνομά της είναι Panthera tigris και είναι ένα από τα πιο μεγάλα σαρ­κο­φά­γα. Είναι διαδεδομένο σε πολλές περιοχές, από τη Σουμάτρα και την Ιάβα μέχρι την Περσία, σε ζώνες που παρουσιάζουν πυκνή βλάστηση και σε υψόμετρο μέχρι 2.000 μέτρα.


Το τρίχωμά της έχει άσπρο χρώμα στην κοιλιά, ανοιχτό κιτρινοκόκκινο στο υ­πό­λοι­πο σώμα και είναι διακοσμημένο με χαρακτηριστικές μαύρες λωρίδες. Στα υγρά και θερ­μά κλίματα το τρίχωμά της είναι πιο αραιό και απαλό από ό,τι είναι σε ψυ­χρό­τε­ρα κλίματα. Σε περιοχές που τα χιόνια διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, το τρίχωμά της παίρνει γκριζόλευκο χρώμα. Στα δάση της Μαλαισίας υπάρχουν μαύ­ρες τίγρεις


Τα αρσενικά είναι πιο μεγαλόσωμα από τα θηλυκά και το μήκος του σώματός τους φτά­­νει τα 2,5 μ. Η ουρά, που έχει κι αυτή μαύρες λωρίδες, έχει μήκος 1,30 μ. Το ύ­ψος του ακρωμίου κυμαίνεται από ενενήντα εκατοστά μέχρι ένα μέτρο και το μέ­γι­στο βάρος α­πό 280 μέχρι 300 κιλά. Θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση, ενώ οι κύ­ρι­ές του απειλές είναι η υποβάθμιση του φυσικού του περιβάλλοντος και η λα­θρο­θη­ρί­α. Μπορεί να ζήσει στη φύση 10 με 15 χρόνια ενώ στην αιχμαλωσία έως 20 χρό­νια. Υπάρχουν πολλά υποείδη, ορισμένα όμως έχουν εξαφανιστεί.

ΠΗΓΗ: ;3 σχόλια:

δάσκαλος98 είπε...

Πανέμορφα ζώα, που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν! Μπράβο για την ανάρτηση! :))

El είπε...

Υπέροχη ανάρτηση!= D

Kρίνος είπε...

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.