Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Γάτες

Από την elpis00

Η γάτα ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών και είναι το πιο διαδεδομένο κα­τοι­κί­δι­ο ζώο. Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια.

Μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να υπακούει σε απλές διαταγές. Οι γάτες επίσης έχει δι­α­πι­­στω­θεί ότι μαθαίνουν να χειρίζονται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας. Τα ζώ­α χρησιμοποιούν μια ποικιλία φωνών και ένα είδος γλώσσας του σώματος που τους χρη­σι­­μεύ­ει στη μεταξύ τους επικοινωνία. Τα νιαουρίσματα, τα γουργουρίσματα και τα μουγκρί­σματα είναι από τους πιο γνωστούς τρόπους επικοινωνίας. Το 1906 ι­δρύ­θη­κε η Διεθνής Ένωση Φίλων της Γάτας.


Μέχρι πρόσφατα πιστευόταν ότι η γάτα εξημερώθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, όπου θε­ω­­ρού­νταν ιερό ζώο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα έρευνας του 2007 έδειξαν ότι η κα­τα­γω­γή όλων των κατοικιδίων γατών πιθανώς ανάγεται σε πέντε αφρικανικές α­γρι­ό­γα­τες που έ­ζησαν στην Εγγύς Ανατολή γύρω στο 8000 π.Χ.

ΠΗΓΗ: ΒικιπαίδειαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.