Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Μηλόπιτα

Από τον Κρίνο


Τι χρειαζόμαστε για τη γέμιση:
● 5-6 μήλα
● 1 κούπα ζάχαρη
● 200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
● 1 κουταλιά της σούπας

Τι χρειαζόμαστε για τη ζύμη:
● 5 αυγά
● 1 κούπα ζάχαρη
● 3 βανίλιες
● 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Πώς το κάνουμε:

1. Βουτυρώνουμε το ταψί.

2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα α­πλώ­νου­με στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.

3. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κα­νέ­­λα και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μήλα.

4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προ­­σθέ­του­με τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.

5. Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψί με τα μήλα.

6. Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.

 Καλή επιτυχία! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.