Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

12 μυστικά που ίσως δεν ξέρατε
για την COCA COLA!

Από την El


Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη «OK».

Εφευρέθηκε από τον John Pemberton αρχικά για τη θεραπεία των πονοκεφάλων και το αυθεντικό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «Sun­Trust Bank» στην Ατλάντα από το 1919.

Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ οι αστυνομικοί έχουν στο περιπολικό δύο γαλόνια Co­ca Cola για να καθαρίζουν τα αίματα από τους δρόμους μετά από ένα δυστύχημα.

Η παραγωγή της Coca Cola είναι ίση με την παραγωγή νερού στους καταρράκτες του Νιαγάρα, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο.

Σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905, η οποία εχρησιμοποιείτο νόμιμα εκείνη την εποχή (τέ­­λη 19ου-αρχές 20ού αι.) ως αναλγητικό φάρμακο, αφού η πρώτη χρήση της Coca Co­­la ήταν φαρμακευτική. Στις αρχές του 20ού αι. η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την κα­φεΐνη.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας (το κιτρικό οξύ κα­θα­ρί­ζει ό,τι έχει μείνει πάνω σε υαλώδη αντικείμενα), την αφαίρεση του λίπους αλλά και για να λασκάρετε τις σκουριασμένες βίδες.

Αποτελεί άριστο καταπραϋντικό στο τσίμπημα των μεδουσών.

Περισσότερες από 15.000 Coca Cola, όλων των τύπων, καταναλώνονται σε όλον τον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο.

Λίγη Coca Cola στο μαγείρεμα του χοιρινού, κάνει το κρέας τρυφερό και ζουμερό.

Για να αφαιρέσετε λεκέδες γράσου από κάποιο ρούχο, προσθέστε μια Coca Cola στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό και κάντε μια κανονική πλύση. Οι λεκέδες θα εξα­φανιστούν.

Για να μεταφερθεί το κύριο συμπυκνωμένο διάλυμα της Coca Cola πρέπει το φορ­τη­γό να φέρει το σήμα «Hazardous Material», που σημαίνει «Υλικό Υψηλού Κιν­δύ­νου».

ΠΗΓΗ: ;

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: διατροφή


1 σχόλιο:

MAKIS DRIYER είπε...

η coca-cola,κανει μεγαλυτερο κακο,απο οσο νομιζουμε.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.