Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στη Βιέννη

Από τη Nasia28

Αχ! Τι ωραία που είναι η Βιέννη και ειδικά τα Χριστούγεννα. Για να ρίξουμε μια ματιά στις παρακάτω πληροφορίες:

Στη Βιέννη, τα Χριστούγεννα είναι πανέμορφα, παραμυθένια. Η αγορά, τα μαγαζιά, τα αυ­τοκρατορικά παλάτια με τους πανέμορφους κήπους, τα γραφικά της σοκάκια, οι λαμπε­ροί δρόμοι της, γεμίζουν με χιλιάδες λαμπάκια, πολύχρωμα στολίδια.

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι εντυπωσιακή και η αυστριακή πρωτεύουσα μοιά­­ζει κυριολεκτικά σαν να βγήκε από ένα παραμύθι. Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο κλί­­μα είναι εδώ!


Οι βόλτες στην πόλη είναι ατελείωτες. Καταρχάς, κουκουλωθείτε, μπουφάν, σκού­­φοι, γάντια, διπλές και χοντρές κάλτσες και ξεκινήστε την περιήγησή σας αφού πιεί­­τε πρώτα ένα ζεστό καφεδάκι, ή μια καυτή σοκολάτα.

Στο κέντρο της παλιάς συνοικίας, ξεχωρίζει ο μεγαλοπρεπέστατος Καθεδρικός του Α­­γί­­­ου Στεφάνου. Αξίζει την επίσκεψή σας. Την παραμονή των Χριστουγέννων, μπο­­ρεί­­τε αν θέλετε να παρακολουθήσετε τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, καθώς και κά­­λα­­ντα από παιδικές χορωδίες, αφού όμως έχετε από πριν κλείσει εισιτήριο...

Περπατήστε την Kartnerstrasse, έναν αριστοκρατικό εμπορικό δρόμο και φτάστε μέ­­χρι το κτίριο της περίφημης Όπερας. Κάντε βόλτα στη γειτονιά των Μουσείων (Mu­­seum Quartier) και επισκεφτείτε το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Παιδικό Μουσείο, αλ­­λά και το μουσείο Λεοπόλντ. Θα εντυπωσιαστείτε από το ανάκτορο Σεμπρούν (η πρώ­­ην κατοι­κία των αυστριακών αυτοκρατόρων), το οποίο και θεωρείται από τα πιο ση­­μα­­ντι­­κά αξιο­θέατα της αυστριακής πρωτεύουσας.

Μπορείτε να κάνετε μία στάση και να πιείτε ένα ζεστό καφεδάκι στο Βασιλικό Πε­­ρί­­πτε­­ρο και μετά να συνεχίσετε την περιήγησή σας, κάνοντας μια βόλτα στον πιο πα­­λιό ζωολογι­κό κήπο της Ευρώπης (χρονολογείται γύρω στο 1752). Γυρίστε όποια ση­­μεί­­α της πόλης επιθυμείτε, επάνω σε μια από τις πολλές γραφικές αμαξούλες που κυ­­κλο­­φο­­ρούν στην ι­στορική πρωτεύουσα.


Αξίζει μια βόλτα στο θεματικό πάρκο Πράτερ στο Λέοπολντσταντ της Βιέννης. Θα θαυ­­­μά­­σε­­τε τον ιστορικό τροχό Wiener Riesenrad, ο οποίος είναι στολισμένος με 36.000 λαμπιόνια παρακαλώ. Ο συγκεκριμένος, κατασκευάστηκε το 1897, για να γιορ­­τα­­στεί το χρυσό ιωβηλαίο του τότε αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ! Ο ι­­στο­­ρι­­κός αυτός τροχός, στην αρχή είχε 30 κουβούκλια (το ένα χωράει 16 άτομα), μετά ό­­μως την καταστροφή που υπέστη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποκαταστάθηκαν μό­­λις τα 15 από αυτά.

Στην Πλατεία του Δημαρχείου, στήνεται κάθε μέσα Νοεμβρίου, η χριστουγεννιάτικη α­­γο­­­ρά Christkindlmarkt, ενώ μπροστά από το Δημαρχείο, θα δείτε και το πα­­ρα­­δο­­σι­­α­­κό χρι­στουγεννιάτικο δέντρο, με χιλιάδες λαμπιόνια και στολίδια...

Στις χριστουγεννιάτικες αγορές, δεσπόζουν ξύλινες καλύβες, πάντα στο πνεύμα των Χρι­­στου­­γέν­­νων, όπου μπορείτε να βρείτε ό,τι θελήσετε, από φαγητό, ζεστό κρασάκι, στο­­λί­­δια, παιχνίδια, είδη χειροτεχνίας, μπορείτε ακόμη να ψωνίσετε και τα δωράκια σας, γιατί όχι...

25 Χριστουγεννιάτικες παραδοσιακές αγορές, θα συναντήσετε σε όλες τις Πλατείες της Βιέννης και είναι όλες πανέμορφες.

Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Βιέννη, το 1917!

Και κάτι πολύ σημαντικό! Λίγο μετά το μεσημέρι της Παραμονής, όλα κλείνουν! Προ­­νο­­ή­­στε να έχετε κάνει κάποια κράτηση για τη βραδιά, αλλά και για την επομένη, α­­νή­­με­­ρα των Χριστουγέννων. Είναι όλα κλειστά! Και παντού ερημιά!

Τέλος, αξίζει τον κόπο να προμηθευτείτε τη Vienna Card, στο ταξίδι σας στη Βιέννη, δι­­ό­­τι η συγκεκριμένη σας εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής με­­τα­­φο­­ράς, κα­θώς και σημαντικές εκπτώσεις σε μουσεία αλλά και εστιατόρια.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, η Βιέννη πλημμυρίζει από μελωδίες και χρώματα, μιας και η πόλη αποτελεί πα­­ρά­­δο­­ση στην κλασική μουσική...

 Επόμενος προορισμός η Βιέννη! 

ΠΗΓΕΣ: Έθνος, Μακεδονία2 σχόλια:

Paraskevi Malouxou είπε...

Χριστούγεννα... δεν ευτύχησα να πάω ... θάναι υπέροχα!!!

Nasia28 είπε...

Έχετε δίκιο! Θα ήταν υπέροχα!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.