20 Μαΐ 2013

Επίσκεψη στο Γυμνάσιο

Λίγες μέρες πριν κλείσουμε για τις διακοπές του Πάσχα επισκεφθήκαμε το 1ο Γυμνάσιο Ελληνικού, αφού τα περισσότερα παιδιά θα συνεχίσουν εκεί την εκπαίδευσή τους σε λίγους μήνες.

Όπως συνέβη και με τα περσινά εκτάκια, μας υποδέχθηκαν ο διευθυντής κ. Φουρφουρής και η υποδιευθύντρια κ. Βροντή. Περιμέναμε να μας μιλήσουν για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και να λύσουν απορίες μας. Έχουμε, βλέπετε, αγωνία για το καινούργιο κι έναν μικρό φόβο.



Όμως οι υπεύθυνοι του σχολείου, πάντα φιλόξενοι και γελαστοί, μας επιφύλασσαν μια μεγάλη έκπληξη. Είχαν ειδοποιήσει τα γυμνασιάκια για τον ερχομό μας και ανέλαβαν οι «μεγάλοι» της Γ΄ Γυμνασίου την υποδοχή. Μαζί τους και εκπρόσωποι από την Α΄ και τη Β΄ τάξη.

Συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων και τα παιδιά μάς έδειξαν τις παρουσιάσεις που είχαν ετοιμάσει για το σχολείο τους. Ταυτόχρονα μας διάβασαν το παρακάτω πολύ κατατοπιστικό κείμενο, παραδίδοντάς μας τη... σκυτάλη: Εκείνοι φεύγουν, εμείς ερχόμαστε!


Ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία μας εξήγησαν πώς λειτουργεί το Γυμνάσιο και τι κέρδισαν τα τρία χρόνια που φοιτούν σε αυτό. Θυμήθηκαν τότε που κι εκείνοι είχαν έρθει από το Δημοτικό φοβισμένοι και αγχωμένοι και μας διαβεβαίωσαν ότι όχι μόνο όλα κύλησαν ομαλά, αλλά αυτό έγινε και πολύ γρήγορα.

Μας έδωσαν κι ένα ωραίο αναμνηστικό γράμμα:



Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου και μιλήσαμε με διάφορους καθηγητές. Κάναμε τέσσερα διαλείμματα, ψωνίσαμε από το κυλικείο (συγκρίναμε και τις τιμές με το δικό μας!) και πήραμε απρόθυμα τον δρόμο της επιστροφής: Θέλαμε να καθίσουμε και τις εφτά ώρες!

Οι δάσκαλοι της έκτης συγκινηθήκαμε με την πρωτοβουλία καθηγητών και μαθητών. Η επίσκεψή μας έγινε μια συζήτηση μεταξύ παιδιών, αφήνοντας εμάς τους μεγάλους στον ρόλο του παρατηρητή. Οι μαθητές, ακόμη και οι πιο (χμ...) ζωηροί, ήταν πιο ήσυχοι από ποτέ, αποδεικνύοντας ότι οι καλύτεροι δάσκαλοι των παιδιών είναι τα ίδια τα παιδιά...

Παιδιά της Γ΄ τάξης, σας ευχαριστούμε! Μας είπατε ότι στο Γυμνάσιο ζήσατε τις καλύτερες στιγμές της ζωής σας, όμως —επιτρέψτε μας τη συμβουλή— τις καλύτερες δεν τις ζήσατε ακόμη! Καλή συνέχεια στο Λύκειο! :))



ΕΙΚΟΝΕΣ: 1ge.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον το δημοσίευμά σας σχετικά με την επίσκεψη των τωρινών δικών σας και πολύ σύντομα δικών μας μαθητών. Σας ευχαριστούμε για τα καλά λόγια και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούμε επάξια στις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών, καθώς και στην επιθυμία των οικογενειών τους για ένα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό περιβάλλον, όπως άλλωστε είναι και αυτό που τους παρείχατε εσείς όλα τα προηγούμενα σχολικά χρόνια.
Παραμένουμε σε γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας.
Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ελληνικού
Φουρφουρής Μ.

δάσκαλος98 είπε...

Ζήσαμε μια πολύ όμορφη και ουσιαστική εμπειρία. Βοήθησε ιδιαίτερα τα παιδιά και αυτό φαίνεται από τις εντυπώσεις που κατέγραψαν. Σε λίγες μέρες έρχεται η σχετική ανάρτηση!

Καλή συνέχεια στο καλό έργο σας! :))

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα