Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Το λιβάδι της ζωής

Παίξτε με την τροφική αλυσίδα!

Πατήστε στην εικόνα και δημιουργήστε μια τροφική αλυσίδα από φυτά, κουνέλια και α­λε­­πού­δες μέσα σε ένα οικοσύστημα (λιβάδι). Αποφασίστε τον αρχικό πληθυσμό τους με τα κουμπιά + και –, ξεκινήστε το παιχνίδι και παρατηρήστε τις αλλαγές που θα συμβούν τα επόμενα 50 χρόνια!


Οι τροφικές σχέσεις ανάμεσα στους ζωντανούς οργανισμούς δεν εξαρτώνται μόνο α­πό τα είδη που υπάρχουν αλλά και από τον πληθυσμό τους. Σιγουρευτείτε ότι το χορ­τά­ρι εί­ναι περισσότερο από τα κουνέλια και τα κουνέλια περισσότερα από τις α­λε­πού­δες, ώστε να διατηρηθεί το οικοσύστημά σας. Βέβαια, έχει ενδιαφέρον να... α­να­πο­δο­γυ­ρί­σε­τε την πυραμίδα (με περισσότερες αλεπούδες) ή να κάνετε άλλους συν­δυ­α­σμούς (π.χ. με πε­ρισσότερα κουνέλια). Πειραματιστείτε άφοβα, κανένα έμβιο δε θα κινδυνέψει στην πραγ­ματικότητα!

ΠΗΓΗ: ΕΚΤΗ... ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ! | ΠΑΙΧΝΙΔΙ: puzzling.caret.cam.ac.uk


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.