Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Μέχρι το 2015 θα έχουν λιώσει
οι πάγοι στην Αρκτική!

Από την El

Σύμφωνα με τον κ. Γουάνταμς όλες οι τελευταίες μελέτες για το λιώσιμο των πάγων α­πέ­τυ­χαν να προβλέψουν την ταχύτητα με την οποία οι κλιματικές αλλαγές ε­πη­ρε­ά­­ζουν τους πά­γους και ειδικά τους θαλάσσιους. Η τελευταία μελέτη της Δι­α­κυ­βερ­νη­τι­­κής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) ανέφερε ότι οι κλιματικές αλ­λα­γές οδηγούν σε λιώ­σι­μο των θαλάσσιων πάγων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και έ­­δει­χνε ως πιθανή η­με­ρο­μη­νί­α να συμβεί αυτό το καλοκαίρι του 2030.


Ο κ. Γουάνταμς, όμως, πιστεύει ότι οι θαλάσσιοι πάγοι της Αρκτικής θα ε­ξα­φα­νι­στούν το κα­λο­καί­ρι του 2015. «Θεωρώ πολύ πιθανό να μην υπάρχουν θαλάσσιοι πά­γοι το κα­­λο­καί­ρι του 2015, θα μπορούσα να πω ότι είμαι σχεδόν πεπεισμένος γι’ αυ­τό», αναφέ­ρει ο Βρε­τα­νός επιστήμονας. «Οι πά­γοι θα επιστρέφουν στη θάλασσα τον χειμώνα αλλά η α­που­σί­α τους το καλοκαίρι θα έχει δύο σημαντικές επιπτώσεις. Θα απειληθούν πολλά είδη που ζουν σε αυτές τις περιοχές και βασίζονται στην ύ­παρ­ξη των θαλάσσιων πάγων, όπως οι πολικές αρκούδες που το καλοκαίρι χρη­σι­μο­ποι­ούν τους θαλάσσιους πάγους για να κυ­νη­γή­σουν. Επίσης η απελευθέρωση των θα­λάσ­σι­ων περιοχών της Αρκτικής α­πό πά­γους θα επιτρέψει την προσέγγιση εκεί πλοί­ων που θα προσπαθήσουν να προχω­ρήσουν σε εκ­με­τάλ­λευ­ση του ορυκτού πλού­του».


ΠΗΓΗ: www.perierga.gr | ΧΑΡΤΗΣ: hotfreetime.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.