31 Οκτ 2011

Γλυκιά συνταγή

Μικρά cheese cake της στιγμής

Από την Connie11
Μαθήτρια της έκτης τάξης

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄ — Για 24 τεμάχια

Για τις βάσεις

  • 1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 200 g μαλακή μαργαρίνη αλατισμένη
  • 50 ml κονιάκ (5 κουταλιές της σούπας)

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη.
  • Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρόλι.
  • Συμπληρώνουμε στη μαργαρίνη το κονιάκ και τα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε ένα κουπάτ (διαμέτρου 6 cm) με μία κουταλιά κάθε φορά από το μείγμα μας, πιέζουμε και ξεφορμάρουμε επάνω σε επιφάνεια με λαδόχαρτο.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

Για την κρέμα

  • 150 g φρέσκο τυρί κρέμα
  • 40 g άχνη ζάχαρη (4 κουταλιές της σούπας)
  • 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • Βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε σε ένα μίξερ την κρέμα τυριού μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να «στέκεται».

Γαρνίρουμε τις βάσεις με την κρέμα και με ποικιλία φρούτων.


2 σχόλια:

  1. Νιαμ νιαμ! Πολύ γευστική συνταγή! Αν τη φτιάξεις κάποια στιγμή, θέλουμε φωτογραφία (και ...κέρασμα!) :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας θα εγκριθεί πρώτα από τον δάσκαλο98. Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.