Μικρά cheese cake της στιγμής
Από την Connie11
Μαθήτρια της έκτης τάξης
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄ — Για 24 τεμάχια
Για τις βάσεις
- 1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- 200 g μαλακή μαργαρίνη αλατισμένη
- 50 ml κονιάκ (5 κουταλιές της σούπας)
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη.
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρόλι.
- Συμπληρώνουμε στη μαργαρίνη το κονιάκ και τα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε ένα κουπάτ (διαμέτρου 6 cm) με μία κουταλιά κάθε φορά από το μείγμα μας, πιέζουμε και ξεφορμάρουμε επάνω σε επιφάνεια με λαδόχαρτο.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Για την κρέμα
- 150 g φρέσκο τυρί κρέμα
- 40 g άχνη ζάχαρη (4 κουταλιές της σούπας)
- 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- Βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε ένα μίξερ την κρέμα τυριού μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να «στέκεται».
Γαρνίρουμε τις βάσεις με την κρέμα και με ποικιλία φρούτων.
Νιαμ νιαμ! Πολύ γευστική συνταγή! Αν τη φτιάξεις κάποια στιγμή, θέλουμε φωτογραφία (και ...κέρασμα!) :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφή