Σοκολατόπιτα
Από την El
Μαθήτρια της έκτης τάξης
Υλικά
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 110 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 4 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. αλεύρι
- 15 γρ. κακάο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
- Προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα στα αυγά.
- Κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο και προσθέστε τα με το ξύσμα στο μείγμα των αυγών και κουβερτούρας. Ανακατέψτε τα υλικά να ενωθούν.
- Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε τη σοκολατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210 ºC για 15-20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Σερβίρετε τη σοκολατόπιτα σε μερίδες πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη ή με σαντιγί.
ΠΗΓΗ: megatv.com
Χμ, σοκό-λαση!:))
ΑπάντησηΔιαγραφή