Μπισκοτοζελέ
Από τη Nasia28
Μαθήτρια της έκτης τάξης
Να ένα δοκιμασμένο καλοκαιρινό γλυκό. Είναι πεντανόστιμο! Καλύτερο και από παγωτό!
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα πτιμπέρ ή σαβουαγιάρ
- 2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 1 ποτήρι γάλα με λίγο κονιάκ
- σαντιγί
Εκτέλεση
- Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
- Έπειτα ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και την αφήνουμε λίγο να σταθεί.
- Στη συνέχεια βουτάμε στο γάλα τα πτιμπέρ και βάζουμε μία στρώση από αυτά σε ένα πιρέξ. Αν θέλετε τα μπισκότα πιο τραγανά μπορείτε απλώς να τα ραντίσετε ελαφρώς με λίγο γάλα ή με λίγο κονιάκ.
- Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα βανίλια και βάζουμε το πιρέξ για λίγο στο ψυγείο.
- Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει (προσοχή όχι πολύ) τότε το ρίχνουμε και αυτό στο πιρέξ —πάνω από την κρέμα— και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο έως ότου παγώσει το ζελέ. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο ζελέ ψιλοκομμένα κομμάτια φρούτων της αρεσκείας σας.
- Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό σας με λίγη σαντιγί.
ΠΗΓΗ: ;
Νιαμ νιαμ! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό ξαναπείτε το!☻
ΑπάντησηΔιαγραφήΝιαμ νιαμ! :))
ΑπάντησηΔιαγραφή