13 Σεπ 2015

Γιατί κάνουμε Μαθηματικά;

Τα Μαθηματικά είναι η επιστήμη των αριθμών, των σχημάτων και των φυσικών μεγεθών. Έχουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, αφού με τη βοήθειά τους μετράμε, υπολογίζουμε και μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε, ακονίζοντας το μυαλό μας.

Με τα Μαθηματικά λύνουμε προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Βρίσκουμε, για παράδειγμα, τον μέσο όρο των βαθμών μας κάθε τρίμηνο, ανακαλύπτουμε ποιο προϊόν μας συμφέρει να αγοράσουμε, αποφασίζουμε πόσα λίτρα πετρέλαιο πρέπει να παραγγείλουμε κ.ο.κ.


Τα Μαθηματικά βρίσκουν εφαρμογή στις περισσότερες επιστήμες (Φυσική, Βιολογία, Οικονομία, Αστρονομία κ.ά.) αλλά και στις τέχνες (π.χ. μουσική). Άλλωστε, ένα από τα μεγαλύτερα μαθηματικά επιτεύγματα είναι η εφεύρεση του υπολογιστή.


Τα Μαθηματικά ξεκίνησαν από την αρχαία Αίγυπτο και τη Μεσοποταμία. Οι αρχαίοι Έλληνες τους έδωσαν επιστημονική υπόσταση, ενώ ακολούθησαν Άραβες, Ινδοί, Κινέζοι και Δυτικοευρωπαίοι. Εξελίσσονται ακόμη και σήμερα, μαζί μας, για να ικανοποιούν τις ανάγκες και τον πολιτισμό μας.


Μαθηματικά

5 σχόλια:

  1. Εξαιρετικές και οι τρεις αναρτήσεις για ποιους λόγους κάνουμε μαθηματικά, γλώσσα και φυσική! Σαφέστατα και θα τις αναδημοσιεύσω στο δικό ιστολόγιο!!! Να περιμένουμε και για τα άλλα μαθήματα; Καλή μας αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μας αρχή, Πέτρο! :))
    Έχω βάλει και για την Ιστορία παλαιότερα (εδώ). Δυστυχώς έχουν μείνει μόνο Βιολογία και Χημεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι για την Ιστορία την ανακάλυψα μετά! Μόλις τις αναδημοσίευσα στη σελίδα μου στο FB, στο δικό μου θα ανέβουν μέσα στην εβδομάδα, καθώς θα μιλάμε με τα παιδιά στην τάξη. Μπράβο και παλι! Ειλικρινά ενθουσιάστηκα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ (και) για τα καλά σου λόγια στο FB! Να 'σαι καλά! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Περί ανέμων, υδάτων και σχολείου: Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας θα εγκριθεί πρώτα από τον δάσκαλο98. Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.