Από τον GSS
Μαθητής της έκτης τάξης
Αν και το να είναι κανείς μέσα στο σπίτι όλη τη μέρα, κάθε μέρα, ακούγεται σαν σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας... Όμως η ζωή στο σπίτι φαίνεται να έχει και τις καλές της πλευρές! Μπορώ και είμαι όλη τη μέρα μαζί με τους γονείς μου και τον αδελφό μου. Τρώμε όλοι μαζί, βλέπουμε ταινίες μαζί, παίζουμε χαρτιά και διάφορα παιχνίδια και συζητάμε για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα.
Τώρα έχω όσο χρόνο θέλω για να μιλήσω με τους φίλους μου από το τηλέφωνο, να κάνω γυμναστική, να διαβάσω βιβλία, να ασχοληθώ με τις γάτες μου, να παίζω πιάνο ό,τι ώρα θέλω μέσα στην ημέρα και να φτιάχνω μαζί με τη μαμά μου διάφορα φαγητά και γλυκά.
Ένα από αυτά τα αγαπημένα μου γλυκά είναι και η πάστα σοκολατίνα. Πραγματικά είναι ένας γλυκός πειρασμός που δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να τον απολαύσετε! Σας δίνω λοιπόν τη συνταγή της που είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη!
Πάστα σοκολατίνα
- Υλικά για παντεσπάνι: 4 αυγά, 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, 2 κ.σ. κακάο, 2 βανίλιες, 70 ml γάλα, 50 γρ. βούτυρο, 70 γρ. ζάχαρη, 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, 5 κ.σ. γάλα.
- Υλικά για κρέμα ζαχαροπλαστικής: 1 morfat creamy, 2 βανίλιες, 1 ζαχαρούχο γάλα, 2 κ.σ. κακάο
- Υλικά για γκανάζ: 120 ml ζεστό γάλα, 170 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες, το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάμε με το
mixerμίξερ για 5 με 6 λεπτά. - Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20x30 και ψήνουμε στον φούρνο για 10΄ στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
- Βγάζουμε το ψημένο παντεσπάνι από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Έπειτα ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη morfat creamy (την οποία την έχουμε βάλει στο ψυγείο μια ώρα πριν φτιάξουμε την κρέμα) για 5 με 6 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις βανίλιες, το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 5΄ ακόμα.
- Ρίχνουμε πάνω από το παντεσπάνι 5 κ.σ. γάλα και μόλις τις απορροφήσει απλώνουμε και την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
- Έπειτα βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 120 ml γάλα και ρίχνουμε μέσα σε κομμάτια τη σοκολάτα γάλακτος μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα.
- Ρίχνουμε το παχύρρευστο αυτό υγρό (γκανάζ) πάνω από το γλυκό μας και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Μαγειρέματα
Φαίνεται νόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το δοκιμάσω κ θα σου πω
ΑπάντησηΔιαγραφή♥️♥️
ΑπάντησηΔιαγραφήΠείνασα☺☺☺☺☺
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω να μου πείτε εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝεφ.2008 ❤❤
ΑπάντησηΔιαγραφή