1 Ιουλ 2011

Λίγα λόγια για το ΠΟΔήΛΑΤΟ

Νέο ιστολόγιο για παιδιά δημοτικού. Η ύλη του είναι ποικίλη· έχει σχέση με τα μαθήματα του σχολείου αλλά δε μένει εκεί. Επιθυμεί να φιλοξενήσει τα πιο ενδιαφέροντα κείμενα, παιχνίδια, βιντεάκια, φωτογραφίες κλπ. για τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Στόχος του να αποτελέσει, μαζί με τα φιλικά ιστολόγια που θα προτείνει κατά καιρούς, μια χρήσιμη και ασφαλή εναλλακτική λύση για τα παιδιά που ασχολούνται με το διαδίκτυο.

Όμως το ΠΟΔήΛΑΤΟ θέλει παρέα, δεν του αρέσει να είναι μόνο του. Περιμένει τα σχόλιά σας και είναι ανοιχτό σε όσα παιδιά επιθυμούν να δημοσιευθεί κάποια εργασία τους (πληροφορίες για τους τρόπους επικοινωνίας μας υπάρχουν εδώ).


Ο κόσμος του διαδικτύου μοιάζει με την πραγματική ζωή: Μπορεί να είναι ενδιαφέρων, γοητευτικός, βαρετός ή και χάσιμο χρόνου. Κάποτε μπορεί να γίνει και επικίνδυνος. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε και να ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες.

Να ο πιο σημαντικός:

Δεν αποκαλύπτουμε τα προσωπικά μας στοιχεία. Με άλλα λόγια, δε γράφουμε ποτέ το όνομα, το τηλέφωνο ή τη διεύθυνση του σπιτιού μας. Είναι σαν να βγαίνουμε και να τα φωνάζουμε στους δρόμους και στις πλατείες!

Τις αναρτήσεις τις επιμελείται ο δάσκαλος98. Αυτό είναι το ψευδώνυμό μου, δηλαδή ένα όνομα ψεύτικο. Ας υποσχεθούμε, όμως, ότι όλα τα άλλα (η επικοινωνία μας, η προσπάθεια για όμορφες αναρτήσεις, οι γνώσεις που θα αποκομίσουμε) θα είναι αληθινά!

Τα παιδιά μπορούν να δουν το προηγούμενο ιστολόγιο που έφτιαξα μαζί με τους τότε μαθητές μου εδώ. Οι γονείς μπορούν να ρίξουν μια ματιά και στο «μεγαλίστικο» ιστολόγιο που διατηρώ εδώ.

Δείτε στη συνέχεια


ΑφιερώματαΔιαδίκτυοΠΟΔήΛΑΤΟ
ΕΙΚΟΝΑ: podilato98.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα