Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Λίγα λόγια για το ΠΟΔήΛΑΤΟ

Νέο ιστολόγιο για παιδιά δημοτικού. Η ύλη του είναι ποικίλη· έχει σχέση με τα μα­θή­μα­τα του σχολείου αλλά δε μένει εκεί. Επιθυμεί να φιλοξενήσει τα πιο ενδιαφέροντα κεί­με­να, παιχνίδια, βιντεάκια, φωτογραφίες κτλ. για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Στό­χος του να αποτελέσει, μαζί με τα φιλικά ιστολόγια που θα προτείνει κατά και­ρούς, μια χρήσιμη και ασφαλή εναλλακτική λύση για τα παιδιά που ασχολούνται με το διαδίκτυο.

Όμως το ΠΟΔήΛΑΤΟ θέλει παρέα, δεν του αρέσει να είναι μόνο του. Περιμένει τα σχό­λιά σας και είναι ανοιχτό σε όσα παιδιά επιθυμούν να δημοσιευθεί κάποια εργασία τους (πλη­ροφορίες για τους τρόπους επικοινωνίας μας υπάρχουν εδώ).


Ο κόσμος του διαδικτύου μοιάζει με την πραγματική ζωή: Μπορεί να είναι εν­δια­φέ­ρων, γοητευτικός, βαρετός ή και χάσιμο χρόνου. Κάποτε μπορεί να γίνει και ε­πι­κίν­δυ­νος. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε και να ακολουθούμε συγκεκριμένους κα­νό­νες. Να ο πιο ση­μαντικός:

Δεν αποκαλύπτουμε τα προσωπικά μας στοιχεία. Με άλλα λόγια, δε γράφουμε πο­τέ το όνομα, το τηλέφωνο ή τη διεύθυνση του σπιτιού μας. Είναι σαν να βγαί­νου­με και να τα φωνάζουμε στους δρόμους και στις πλατείες!

Τις αναρτήσεις τις επιμελείται ο δάσκαλος98. Αυτό είναι το ψευδώνυμό μου, δη­λα­δή έ­να ό­νομα ψεύτικο. Ας υποσχεθούμε, όμως, ότι όλα τα άλλα (η επικοινωνία μας, η προ­σπά­θεια για όμορφες αναρτήσεις, οι γνώσεις που θα αποκομίσουμε) θα είναι α­λη­θι­νά!

Τα παιδιά μπορούν να δουν το προηγούμενο ιστολόγιο που έφτιαξα μαζί με μαθητές μου εδώ. Οι γονείς μπορούν να ρίξουν μια ματιά και στο «μεγαλίστικο» ιστολόγιο που δια­τη­ρώ εδώ.

ΕΙΚΟΝΑ: eqrounaju.blogspot.com
| πρώτο μέρος | δεύτερο μέρος |

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: διαδίκτυο, ΠΟΔήΛΑΤΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.