Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Αξονική συμμετρίαΠολλά σχήματα ή αντικείμενα, τόσο στη φύση όσο και στις ανθρώπινες κατασκευές, α­­πο­τε­λού­νται από δύο όμοια κομμάτια. Στα Μαθηματικά λέμε πως όταν ένα σχήμα μπο­ρεί να χωριστεί με μια ευθεία γραμμή σε δύο τμήματα, ώστε το ένα να είναι η α­ντα­νά­κλα­ση του άλλου, τότε το σχήμα αυτό είναι συμμετρικό.

Η ευθεία που το χωρίζει στα δύο ονομάζεται άξονας συμμετρίας. Πατήστε στην ε­πό­με­­νη εικόνα για τρεις κατατοπιστικές εφαρμογές:


Συνήθως τα συμμετρικά σχήματα έχουν μόνο έναν ή δύο άξονες συμμετρίας. Κάποια έ­­χουν περισσότερους, ενώ στον κύκλο υπάρχουν άπειροι, εφόσον άξονας συμ­με­τρί­ας εί­ναι κάθε διάμετρός του.

Πατήστε στην εικόνα και παίξτε με τη συμμετρία. Επιλέξτε τα τρία πρώτα ορθογώνια του Main Menu και συνεχίστε με τους αριθμούς που εμφανίζονται κάτω από το κου­μπί Tabs:


ΚΕΙΜΕΝΟ-ΕΙΚΟΝΑ 1: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ | ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ: users.sch.gr/thafounar/, www.ngfl-cymru.org.uk


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.