2 Απριλίου 2016

Αξονική συμμετρία

Πολλά σχήματα ή αντικείμενα, τόσο στη φύση όσο και στις ανθρώπινες κατασκευές, αποτελούνται από δύο όμοια κομμάτια. Στα Μαθηματικά λέμε πως όταν ένα σχήμα μπορεί να χωριστεί με μια ευθεία γραμμή σε δύο τμήματα, ώστε το ένα να είναι η αντανάκλαση του άλλου, τότε το σχήμα αυτό είναι συμμετρικό.Η ευθεία που το χωρίζει στα δύο ονομάζεται άξονας συμμετρίας. Πατήστε στην επόμενη εικόνα για τρεις κατατοπιστικές εφαρμογές:


Συνήθως τα συμμετρικά σχήματα έχουν μόνο έναν ή δύο άξονες συμμετρίας. Κάποια έχουν περισσότερους, ενώ στον κύκλο υπάρχουν άπειροι, εφόσον άξονας συμμετρίας είναι κάθε διάμετρός του.

Πατήστε στην εικόνα και παίξτε με τη συμμετρία. Επιλέξτε τα τρία πρώτα ορθογώνια του Main Menu και συνεχίστε με τους αριθμούς που εμφανίζονται κάτω από το κουμπί Tabs:ΚΕΙΜΕΝΟ-ΕΙΚΟΝΑ 1: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ: users.sch.gr/thafounar/, ngfl-cymru.org.uk

Κόμικς-ΣκίτσαΣυμμετρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα εγκριθεί πρώτα από τον δάσκαλο98. Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα