Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Η Της και η Τις

Καλεσμένες στους γάμους του Τον με την Αιτιατική Πτώση και του Των με τη Γενική Πτώ­ση ήταν άλλες δυο δίδυμες, η Της και η Τις.

Η Της ήταν η καλύτερη φίλη της Γενικής Πτώσης. Ήταν μια χαριτωμένη δεσποινίδα. Ξυ­πνού­σε με το πρώτο φως της αυγής, άνοιγε το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς της, ε­τοί­μα­ζε το δικό της πρωινό και της αδερφής της. Ήταν αισιόδοξη κι έβρισκε όλα τα πράγ­μα­τα μοναδικά: την ομορφιά της φύσης, τη μυρωδιά της βροχής, την ηρεμία της ε­ξο­χής. Όταν η μέρα ήταν βροχερή, χάιδευε τρυφερά τη γούνα της γάτας της, διάλεγε ένα α­πό τα βιβλία της βιβλιοθήκης της και καθόταν στην αγκαλιά της πολυθρόνας της όπου τα­ξί­δευ­ε με τη βοήθεια της λογοτεχνίας στον κόσμο της φαντασίας.

Η αδερφή της, η Τις, ήταν η καλύτερη φίλη της Αιτιατικής Πτώσης και ήταν πιο ζωηρή. Γέ­μι­ζε τις μέρες της με πολλές δραστηριότητες: Επισκεπτόταν τις φίλες της, έκαναν μαζί τις αγορές τους και περνούσαν τις ώρες με τις συζητήσεις και τις δουλειές τους. Αυτή ορ­γά­νω­νε όλες τις εκδρομές και τις εκδηλώσεις. Είχαν επισκεφτεί όλες τις πόλεις της Ευ­ρώ­πης, είχαν παρακολουθήσει όλες τις συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις που έγιναν στην περιοχή τους.


Η Της γρήγορα τράβηξε την προσοχή του Ενικού Αριθμού, που ήταν ο κουμπάρος στον γά­μο του Τον. Βλέπετε, και σ’ αυτόν άρεσαν τα μοναδικά πράγματα. Ο άλλος κουμπάρος, ο Πληθυντικός Αριθμός, που είχε παντρέψει τον Των, ενθουσιάστηκε με τη ζωηρή Τις και τις πολλές δραστηριότητές της.

Όπως καταλαβαίνετε, σύντομα έγιναν κι άλλοι δυο γάμοι!


| πρώτο μέρος | δεύτερο μέρος |


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ορθογραφία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.