Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

23 Ιουνίου 2013

Μάθημα ζωής (5)

Από τη Nasia28

Ήταν κάποτε ένας γιατρός. Μια μέρα φεύγοντας από την πόλη που έμενε για να πάει σε μια άλλη γειτονική όπου είχε δουλειά, συνάντησε την πανούκλα που έμπαινε. Στα­μά­τη­σε και τη ρώτησε: «Πάλι εδώ; Τι ήρθες να κάνεις;»

Και η πανούκλα απάντησε: «Είναι η σειρά μου». «Πόσους θα πάρεις αυτή τη φορά;» ρώ­τη­σε ο γιατρός. «Λίγους, γύρω στους χίλιους», απάντησε η πανούκλα.

Μετά από μια εβδομάδα, ο γιατρός (έχοντας ενημερωθεί εντωμεταξύ για την κα­τά­στα­ση στην πόλη του) επέστρεψε και στην είσοδο της πόλης αντάμωσε την πα­νού­κλα που έ­φευ­γε.

«Μου είπες ψέματα», της είπε. «Είχες πει ότι θα πάρεις κάπου χίλιους και τελικά πέ­θα­ναν πέ­ντε χιλιάδες». Κι εκείνη απάντησε: «Δεν είπα ψέματα. Εγώ πήρα χίλιους. Τους υπόλοι­πους τους σκότωσε το άγχος και ο φόβος».

● ● ● ● ●

Τις περισσότερες φορές ο φόβος μήπως συμβεί το χειρότερο είναι χειρότερος από το να συμ­βεί το χειρότερο. Στη ζωή μας βιώνουμε εκατομμύρια καταστροφές, από τις ο­ποί­ες η συ­ντρι­πτι­κή πλειοψηφία δε συμβαίνει ποτέ. Τις βιώνουμε μόνο στο μυαλό μας.

Συλλογικά και ατομικά όλοι κάτι φοβόμαστε: τη χρεωκοπία, την απόλυση, την κα­τάρ­ρευ­ση του ευρώ, τους ιούς, τους χωρισμούς, μήπως πέσει ο ουρανός στα κε­φά­λια μας.

Η υπερβολική ανησυχία όμως οδηγεί σε ακινησία. Αν αρχίσουμε να ζούμε, στη στιγ­μή ο φό­βος εξαφανίζεται...


ΠΗΓΗ: www.bestthingsinlife.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.