Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

12 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινό γλυκό

Από τη Nasia28

Μπισκοτοζελέ

Να ένα δοκιμασμένο καλοκαιρινό γλυκό. Είναι
πεντανόστιμο! Καλύτερο και από παγωτό!


Υλικά:
● 1 πακέτο μπισκότα πτιμπέρ ή σαβουαγιάρ
● 2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
● 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
● 1 ποτήρι γάλα με λίγο κονιάκ
● σαντιγί

Εκτέλεση:

1. Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

2. Έπειτα ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες που α­να­γρά­φο­νται στο κουτί και την αφήνουμε λίγο να σταθεί.

3. Στη συνέχεια βουτάμε στο γάλα τα πτιμπέρ και βάζουμε μία στρώση από αυ­τά σε ένα πιρέξ. Αν θέλετε τα μπισκότα πιο τραγανά μπορείτε απλώς να τα ρα­ντί­σε­τε ε­λα­φρώς με λίγο γάλα ή με λίγο κονιάκ.

4. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα βανίλια και βάζουμε το πιρέξ για λίγο στο ψυ­γεί­ο.

5. Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει (προσοχή όχι πολύ) τότε το ρίχνουμε και αυ­τό στο πι­ρέξ –πάνω από την κρέμα– και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο έ­ως ό­του πα­γώ­σει το ζελέ. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο ζελέ ψι­λο­κομ­μέ­να κομμάτια φρού­των της αρεσκείας σας.

6. Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό σας με λίγη σαντιγί.

ΠΗΓΗ: ;



ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: καλοκαίρι


3 σχόλια:

δάσκαλος98 είπε...

Νιαμ νιαμ! :))

Nasia28 είπε...

Αυτό ξαναπείτε το!☻

δάσκαλος98 είπε...

Νιαμ νιαμ! :))

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.