Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Οι καραμέλες της αγάπης

Το σχολικό έτος 2015-2016 τα τριτάκια του 11ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας έφτια­ξαν ένα πολύ ενδιαφέρον παραμύθι για το δράμα των προσφύγων από τη Συρία και τα δικαιώματα των παιδιών. Η εντυπωσιακή δουλειά τους έχει τίτλο «Οι καραμέλες της α­γάπης», πήρε μάλιστα το τρίτο βραβείο στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους»!

Πατήστε στην εικόνα για να το διαβάσετε:


Στο κείμενο και στην όμορφη εικονογράφηση βοήθησε η δασκάλα τους κ. Νίκη Χαλίλη, ενώ το τραγούδι που προέκυψε επιμελήθηκε η μουσικός του σχολείου κ. Διονυσία Τρο­ντή:

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΔΩ:


Η χαρά μου για τη δημιουργικότητα και τη σημαντική βράβευση των παιδιών είναι πολύ μεγάλη, γιατί ήμουν ο πρώτος τους δάσκαλος. Είναι τα πρωτάκια με τα οποία συνεργά­στηκα στο ΠΟΔήΛΑΤΟ τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του. Με συγκίνηση θυμήθηκα ότι ξε­κινήσαμε εκείνο τον Δεκέμβριο με ευχές στους γονείς για καλό μήνα, ενώ αργότερα ε­πισκεφθήκαμε τη βιβλιοθήκη του σχολείου, κάναμε μάθημα στη γειτονική πλατεία και ο­λοκληρώσαμε με τα πρώτα μας ταξίδια στα βιβλία. Ψάχνοντας στις αναρτήσεις του ιστο­λογίου, βρήκα κάποιες αστείες στιγμές που ζήσαμε, αλλά και τις δουλειές που είχαμε κά­νει με τα ζευγαράκια του 10, την αλφαβήτα, τις αριθμογραμμές μέχρι το 20 και το 100, το τάγκραμ και το αλφαβητάρι των αναγκών μας. Τα καμάρωσα και πάλι, καθώς ετοιμά­ζονταν για τη γιορτή στο τέλος της χρονιάς...

Αστέρια μου, φέτος είστε στην τετάρτη τάξη. Μεγαλώσατε. Πολλά πολλά συγχαρητήρια για την ουσιαστική δουλειά σας! Ένα μεγάλο μπράβο και στις άξιες δασκάλες σας! Καλή χρονιά, πολλή υγεία και ακόμη περισσότερα χαμόγελα! Με αγάπη... (πάντα)
1 σχόλιο:

δάσκαλος98 είπε...

@Parent ByHeart: Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Καλή χρονιά! :))

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.