2 Μαρτίου 2014

Τα μπαλόνια της φιλίαςΜια φορά κι έναν καιρό ζούσε στον ουρανό ένα μικρό μα πολύ λαμπερό αστέρι. Δεν ή­ταν έ­να συνηθισμένο αστέρι, ήταν ένα μαγικό αστέρι. Φώτιζε τη γη και τους αν­θρώ­πους, έ­δι­νε αγάπη και ό,τι άλλο του ζητούσαν.

Μια παρέα μικρών παιδιών, που ζούσαν σε μια μικρή γωνιά της γης, την Ελλάδα, έ­παι­ζαν συ­χνά στο πάρκο της γειτονιάς. Ήταν πάντα φίλοι και δε μάλωναν πο­τέ...

Μια μέρα, όμως, ένα από τα παιδιά, ο Σπύρος, σκέφτηκε ότι έπρεπε να κάνουν κά­τι για να έ­χουν περισσότερη δράση και περιπέτεια. Ώς τώρα τα πράγματα ήταν πο­λύ ή­συ­χα.

Το προηγούμενο βράδυ είχε ακούσει τυχαία τους γονείς του να λένε ότι η δι­χό­νοι­α μπο­ρεί να σε βάλει σε μεγάλες περιπέτειες. Ευχήθηκε λοιπόν στο μαγικό α­στέ­ρι να σκορ­πί­σει ά­φθο­νη διχόνοια –τόση που να φτάσει για όλη τη γη. Ίσως έ­τσι να υ­πήρ­χε επιτέλους λί­γη δρά­ση!

Έτσι κι έγινε. Σ’ όλο τον κόσμο σκορπίστηκε διχόνοια. Τα παιδιά σταμάτησαν να εί­ναι φί­λοι. Μάλωναν συνέχεια και κάποιες φορές έφτασαν στο σημείο ακόμη και να χτυ­πούν το έ­να το άλλο! Ο Σπύρος, που έβλεπε πόσο είχαν αλλάξει οι φί­λοι του, σκέ­φτη­κε να ρωτή­σει τη μαμά του τι σημαίνει διχόνοια. Τότε κατάλαβε πως ο κόσμος εί­χε αλ­λά­ξει εξαιτίας του...

Τον έπιασε μεγάλη στενοχώρια τον Σπύρο –τόση στενοχώρια που το βράδυ δεν μπο­ρού­σε να κοιμηθεί! Δεν ήξερε τι σήμαινε η λέξη που είχε ζητήσει από το α­στέ­ρι, δεν ήθε­λε να κά­νει κακό! Πήγε λοιπόν στο παράθυρο και ζήτησε από το α­στέ­ρι να πά­ρει πίσω τη δι­χό­νοι­α.


Τότε εκείνο του απάντησε πως για να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του θα έ­πρε­πε να συ­νερ­γα­στεί με τα άλλα παιδιά και να ζητήσει τη βοήθεια του δη­μάρ­χου της πό­λης.

Την επόμενη μέρα ο Σπύρος είπε στη μητέρα του τι είχε συμβεί. Επισκέφθηκαν τον δή­μαρ­χο, ζήτησαν τη βοήθειά του κι εκείνος συγκέντρωσε όλα τα παιδιά στην πλα­τεί­α του χω­ριού και τους έδωσε από ένα μπαλόνι.


Ήταν τα μπαλόνια της φιλίας, που είχανε πάνω τους γραμμένα τα ονόματα των παι­διών. Ο δήμαρχος έδωσε το σύνθημα και τα μπαλόνια έφτασαν στο μαγικό α­στέ­ρι. Ε­κεί­νο α­μέ­σως πραγματοποίησε την επιθυμία του Σπύρου και των φίλων του. Συ­νερ­γά­στη­καν και τα κα­τά­φε­ραν. Η διχόνοια εξαφανίστηκε και τη θέση της πή­ρε η συ­νερ­γα­σί­α, που έχτιζε κά­θε μέρα τη φιλία και την αγάπη.

Εσύ πού έχεις ξεχάσει το δικό σου μπαλόνι της φιλίας;

Πατήστε στην εικόνα
και κατεβάστε την ιστορία
στον υπολογιστή σας:ΠΗΓΗ: epsype.gr

Η ιστορία του Σπύρου ενέπνευσε δυο όμορφες ζωγραφιές και μας έφερε ένα δωράκι! Δείτε τα εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ