Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Ο χορός των χρωμάτων

Το 2010 η εταιρεία Canon, για να προωθήσει τη διαφημιστική καμπάνια για έναν έγ­χρω­­μο ε­κτυ­πω­τή της, προσέλαβε μια ομάδα με επικεφαλής τον φωτογράφο και βι­ο­χη­μι­κό Λίντεν Γκλέντ­χιλ.

Στην αρχή εφάρμοσαν μια μεμβράνη σε ένα μικρό ηχείο και στη συνέχεια έριξαν πά­νω της στα­γό­νες από ένα, δύο αλλά και περισσότερα χρώματα.


Όταν ενεργοποίησαν το ηχείο, η βαφή δονήθηκε από τα ηχητικά κύματα και μι­κρο­σκο­­πι­κές σταγόνες μπογιάς άρχισαν να εκτινάσσονται προς τα πάνω (όπως ένα πεί­ρα­μα που κά­νου­με στο σχολείο).

Το φαινόμενο δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι, ωστόσο ο Γκλέντχιλ, με τον ειδικά ε­ξο­πλι­­σμέ­νο φακό του, κατάφερε να τραβήξει ιδιαίτερα εντυπωσιακές εικόνες:Η μετατροπή τους, μάλιστα, σε βίντεο είναι κυριολεκτικά χάρμα οφθαλμών:


● Δείτε εδώ μία από τις διαφημίσεις που προέκυψαν και εδώ περισσότερες εικόνες και βι­ντε­ά­κια.

ΠΗΓΕΣ: ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ, εφημερίδα «Το Βήμα» | ΕΙΚΟΝΕΣ: www.designedu.cn, flavorwire.com, www.creativejournal.com, flavorwire.
com, wellitywellitywell.blogspot.com, artdepartmental.com, www.35pic.com


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ζωγραφική, ήχος, χορός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.