23 Σεπτεμβρίου 2014

Ξύρισαν τα μαλλιά τους για τον άρρωστο συμμαθητή τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Σεπτέμβριος 2014

«Λένε πως οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Εμείς αυτό το αποδείξαμε». Ο δεκατριάχρονος Στέλιος δείχνει το ξυρισμένο του κεφάλι και χαμογελά. Νιώθει, λέει, περήφανος. Πριν από μερικές μέρες ξύρισε τα μαλλιά του σε ένδειξη συμπαράστασης στον συμμαθητή και φίλο του Αντώνη που διαγνώστηκε με καρκίνο. Σε αυτή την ξεχωριστή πράξη δεν ήταν μόνος του. Τα μαλλιά τους ξύρισαν περισσότεροι από 100 μαθητές όπως και 10 καθηγητές από το σχολείο Xenion Highschool στο Παραλίμνι της Κύπρου, το σχολείο του Αντώνη.


Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αντώνης, που το καλοκαίρι διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin (ένα είδος καρκίνου), εξέφρασε δισταγμούς να επιστρέψει στο σχολείο, επειδή είχε χάσει τα μαλλιά του από τις χημειοθεραπείες.

«Προσπαθούσαμε να τον κάνουμε να νιώσει όπως παλιά. Αλλά καταλάβαινες πως κάτι είχε, ένιωθε άβολα», μας λέει ο Στέλιος. Έτσι, μέσα σε μία μέρα, πέντε παιδιά, ανάμεσά τους και ο Στέλιος, όλοι συμμαθητές και φίλοι του Αντώνη, αποφάσισαν να κουρευτούν σε ένδειξη συμπαράστασης. «Σκεφτήκαμε να ξυριστούμε για να μην ξεχωρίζει. Και να του στείλουμε το μήνυμα ότι δεν είναι μόνος του».

Από το ένα διάλειμμα στο άλλο είχαν αποφασίσει να κουρευτούν όλα τα αγόρια της τάξης. «Όταν ήρθαν στο γραφείο να μου ζητήσουν την άδεια, έμεινα άφωνη κι έδωσα αμέσως τη συγκατάθεσή μου. Αυτό που έγινε είναι μοναδικό και άγγιξε τις ψυχές όλων μας», λέει η διευθύντρια του σχολείου Κατελίτσα Φυλαχτού.

Η ιδέα διαδόθηκε γρήγορα, διέλυσε τους όποιους δισταγμούς και τελικά κουρεύτηκαν όχι μόνο οι συμμαθητές του Αντώνη αλλά περισσότερα από 100 αγόρια από όλο το σχολείο και 10 καθηγητές. Τα κορίτσια έφτιαξαν γλυκά, τα πούλησαν και μάζεψαν χρήματα για οργανώσεις που βοηθούν καρκινοπαθείς.

«Πήραμε μάθημα ανθρωπιάς από τους μαθητές μας. Για έναν έφηβο να ξυρίσει το κεφάλι του είναι θυσία», λέει ο υποδιευθυντής Γιώργος Φυλαχτού.


Περισσότεροι από 100 μαθητές ξύρισαν τα μαλλιά τους για τον 13χρονο Αντώνη (μέσα στον κύκλο)


Όσο για τον ίδιο τον Αντώνη; «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χαρά έκανε», συμπληρώνει ο καθηγητής Χρήστος Μονογιός, που επίσης ξυρίστηκε. Τώρα πια ανυπομονεί, όπως λένε οι καθηγητές του, να βγει από το παιδοογκολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κύπρου όπου νοσηλεύεται και να επιστρέψει στο σχολείο του.

Δείτε και ένα απόσπασμα από τις ειδήσεις του ALPHA για το θέμα:


ΠΗΓΗ: εφημερίδα «Έθνος» (22.09.2014) - ΕΙΚΟΝΑ: ethnos.gr

ΑλληλεγγύηΕιδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα