7 Σεπτεμβρίου 2014

Μια τρελή τρελή αλφαβήτα

Τα γράμματα κάνουν παρέα,
ξέρουν να περνούν ωραία!

Ένα άλφα που όλο κάπου πάει και τρυπώνει, ένα βήτα που βιάζεται να πάει βόλ­τα, έ­να γά­μα που η κοιλιά του διαρκώς γουργουρίζει... Μα τι αλλιώτικη, τι α­στεί­α που εί­ναι αυ­τή η αλ­φα­βή­τα!

Το βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και α­φι­ε­­ρώ­νε­ται σε όλα τα παιδιά με την ευχή να ανακαλύψουν την ομορφιά της γλώσ­σας μας και να την αγαπήσουν τρελά! Περιέχει 25 ποιήματα: τα πρώτα 24 συν­θέ­τουν μια πρω­­τό­τυ­πη, σπιν­θη­ρο­βό­λα ιστοριούλα για κάθε γράμμα, ενώ το τε­λευ­ταί­ο τα πα­ρου­σι­ά­ζει όλα μαζί.


Η χαρούμενη εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος υπηρετεί το κείμενο με ε­ξαι­ρε­­τι­κό τρό­πο και οδηγεί τη φαντασία μας σε όμορφα ταξίδια. Τα ποιήματα τού συ­νο­δευ­­τι­κού σιντί με­λο­ποι­ή­θη­καν από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο με ι­δι­αί­τε­ρο κέ­φι και ερμηνεύονται α­πό πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών.

ΚΕΙΜΕΝΟ: diastixo.gr - ΕΙΚΟΝΑ: raniouska.blogspot.com


2 σχόλια:

Rania Boubouri είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια, δουλέψαμε όλοι με πολλή αγάπη γι' αυτή την τρελή αλφαβήτα! Σε 3 μέρες κυκλοφορεί και το επόμενο βιβλίο της σειράς, "Ένα τρελό τρελό Αριθμητάρι". Σας εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

δάσκαλος98 είπε...

Τέλεια! Διάβασα γι' αυτό και το περιμένω πώς και πώς! Καλή συνέχεια με υγεία, δημιουργικότητα και χαμόγελα! :))

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ