Κυριακή, 15 Απριλίου 2012

Τα κέρματα του ευρώ
(Αυστρία)Τα κέρματα της Αυστρίας έχουν όλα διαφορετικές παραστάσεις. Α­πει­κο­­νί­ζουν διάσημα πρόσωπα της χώρας (1 €, 2 €), θέματα αρ­χι­τε­κτο­νι­κής (10, 20, 50 λ.) και άνθη (1, 2, 5 λ.). Τα τελευταία συμ­βο­λί­ζουν τον σε­βασμό του περιβάλλοντος και τον ρόλο που δι­α­δρα­μα­τί­ζει η χώ­ρα στην ανάπτυξη μιας κοινοτικής περιβαλλοντικής πο­λι­τι­κής.


2 ευρώ
Bertha von Suttner (1843-1914). Η ριζοσπαστική ειρηνίστρια συμβολίζει την επί δεκαετίες α­φο­σί­ω­ση της Αυστρίας στην υπόθεση της ειρήνης.

1 ευρώ
Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791).
Ο διάσημος αυστριακός συνθέτης προβάλλει την Αυστρία ως χώρα της μουσικής.

50 λεπτά
Το Sezession House στη Βιέννη. Το κτίριο συμ­βο­­λί­ζει τη γέννηση της «art nouveau» στην Αυ­στρί­α και την αυγή μιας νέας περιόδου. Ταυ­τό­χρο­να, α­ντα­να­κλά το πέρασμα σε μια νέα νομισματική ε­πο­χή.

20 λεπτά
Το ανάκτορο Belvedere, ένα από τα ομορφότερα μπαρόκ ανάκτορα της Αυστρίας. Συμβολίζει την ε­λευ­θε­ρί­α, γιατί εκεί υπεγράφη η Συνθήκη αυ­το­­δι­ά­θε­σης της χώρας το 1955.

10 λεπτά
Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου, ένα από τα λαμπρότερα δείγματα της βιεννέζικης γοτθικής αρχιτεκτονικής. Αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

5 λεπτά
Αλπικά ηράνθεμα.

2 λεπτά
Εντελβάις.

1 λεπτό
Άνθος γεντιανής.ΔΩΡΑΚΙ: ΕΓΧΡΩΜΟ ΔΙΕΥΡΟ!


(από το www.historia-hamburg.de)
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.