27 Ιουλ 2021

Η άλλη όψη των δικαιωμάτων μας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιούλιος 2021

Με αφορμή το εμβολιαστικό πρόγραμμα έναντι του κορονοϊού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρεται στα δικαιώματά μας, αλλά και στις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στους άλλους ανθρώπους:

Η τεράστια προσπάθεια στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον πλανήτη, για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να την ελέγξουμε απολύτως. Χάρη στην επιστήμη εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε στη διάθεσή μας το εμβόλιο και ήδη έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια συμπολιτών μας.

Η επιστήμη έχει καταλήξει ότι η μόνη λύση για να απαλλαγούμε από την πανδημία, η μόνη ασφαλής λύση, είναι ο εμβολιασμός. Πρέπει, λοιπόν, η προσπάθειά μας να επιταθεί και να επιδείξουμε όλοι το υψηλότερο δυνατό αίσθημα ευθύνης.


Θέλω να τονίσω, για άλλη μια φορά, ότι το Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει σε κανέναν το δικαίωμα, στο πλαίσιο της δικής του ελευθερίας, να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των συνανθρώπων του.
Γιατί τα δικαιώματα που μας αναγνωρίζει το Σύνταγμα δεν τα αναγνωρίζει μόνο επειδή είμαστε άνθρωποι, αλλά και επειδή είμαστε μέρος του κοινωνικού συνόλου.
Και ως μέρος του κοινωνικού συνόλου, ακριβώς επειδή έχουμε την υποχρέωση αλληλεγγύης, να φροντίζουμε δηλαδή τη δημόσια υγεία αλλά και τη ζωή των συνανθρώπων μας, είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε και περιορισμούς στα δικά μας δικαιώματα.

Η ελευθερία μας δεν είναι απεριόριστη και, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν εμπεριέχει τη βλάβη των άλλων.

Σε αυτή την υγειονομική κρίση συνειδητοποιήσαμε πόσο επιδρούν οι πράξεις και οι αποφάσεις μας στους συνανθρώπους μας. Οι υποχρεώσεις μας στο κοινωνικό σύνολο είναι η άλλη όψη των δικαιωμάτων μας.



Ανθρώπινα δικαιώματαΕιδήσειςΜένουμε ασφαλείς
KEIMENO: Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας (23-24.07.2021)
ΕΙΚΟΝΕΣ: angelictherapies@facebook (επιμέλεια: podilato98.blogspot.com), rtve.es

1 σχόλιο:

δάσκαλος98 είπε...

Ουπς! Υπάρχει ένα λαθάκι στο κείμενο της πρώτης εικόνας! ;))

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα