21 Αυγ 2020

Έπεσε πάνω στο νησί!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νοέμβριος 2010

Πάνω στα βράχια έπεσε χθες τα ξημερώματα στη Βασιλική Λευκάδας το οχηματαγωγό πλοίο «Colossus», με αποτέλεσμα οι έντεκα οδηγοί αυτοκινήτων που επέβαιναν σε αυτό και το 20μελές πλήρωμα να ζήσουν στιγμές αγωνίας.



Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 5 τα ξημερώματα. Το με σημαία Μάλτας φορτηγό-οχηματαγωγό πλοίο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) είχε αποπλεύσει στις 8 το βράδυ από την Κόρινθο με προορισμό την Ανκόνα της Ιταλίας. Μετέφερε 58 φορτηγά αυτοκίνητα και 11 οδηγούς.


Στην περιοχή έσπευσαν τρία πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, καθώς και το αλιευτικό «Νικόλαος».


Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, από την προσάραξη το πλοίο υπέστη ρήγμα από την πλώρη προς την πρύμνη σε δύο στεγανά, ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ούτε και θαλάσσια ρύπανση. Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε σημειωθεί εισροή υδάτων, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης του πλοίου.


Οι έντεκα οδηγοί αποβιβάστηκαν με σωστική λέμβο στον λιμένα της Βασιλικής Λευκάδας και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης. Στην περιοχή θα έφτανε χθες το βράδυ ρυμουλκό για να προσπαθήσει να αποκολλήσει το πλοίο από τα βράχια, όπως επίσης αντιρρυπαντικό πλοίο και δύτες για να διαπιστώσουν την έκταση των ρηγμάτων.


ΕιδήσειςΜετακινήσεις
ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία (18.11.2010), από το προηγούμενο ιστολόγιό μου
ΕΙΚΟΝΕΣ: spiegel.de (1,4), welt.de (2), naftemporiki.gr (3), kolivas.de (5)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα