16 Ιουν 2013

Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Τα φετινά εκτάκια τα γνώρισα όταν πήγαιναν στη δευτέρα τάξη. Εκείνη τη χρονιά ήμουν ο δάσκαλος του πρώτου τμήματος. Με τα παιδιά αυτά αναπτύξαμε μια όμορφη και έντονη σχέση που τη διατηρήσαμε και τα επόμενα χρόνια.

* Φέτος τα πράγματα ήταν ακόμη καλύτερα, αφού ήμασταν γείτονες και μας χώριζε μόνο ένας τοίχος...

Με το δεύτερο τμήμα συνεργαστήκαμε στις εκδρομές της Β΄ τάξης αλλά και στον «Αποχαιρετισμό» που εκδώσαμε για τα τότε εκτάκια. Στην πέμπτη τάξη έβγαλαν ένα... έξυπνο περιοδικό (το φιλοξενήσαμε εδώ), ενώ στην έκτη μπόρεσα επιτέλους να γίνω ο δάσκαλός τους.

* Είναι τα αστέρια που αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης του ΠΟΔήΛΑΤΟΥ τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του.



Καλή συνέχεια στις επόμενες τάξεις, παιδιά! Να είστε υγιείς και χαρούμενοι, χρήσιμοι στον εαυτό σας αλλά και στους άλλους!





Δείτε στη συνέχεια


ΑφιερώματαΣχολική ζωή
ΕΙΚΟΝΕΣ: podilato98.blogspot.com (1: allframefile.com, 2: tsoukalas.org), insentificate.blogspot.com (3)

13 Ιουν 2013

Υποφέρω...

Μάνα, κουράγιο!


ΑστείαΡήματα
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ: Παιδική χαρά (Mega, 2009-2010)

12 Ιουν 2013

Καλοκαιρινό γλυκό

Μπισκοτοζελέ

Από τη Nasia28
Μαθήτρια της έκτης τάξης

Να ένα δοκιμασμένο καλοκαιρινό γλυκό. Είναι πεντανόστιμο! Καλύτερο και από παγωτό!



Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα πτιμπέρ ή σαβουαγιάρ
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
  • 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
  • 1 ποτήρι γάλα με λίγο κονιάκ
  • σαντιγί

Εκτέλεση

  • Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
  • Έπειτα ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και την αφήνουμε λίγο να σταθεί.
  • Στη συνέχεια βουτάμε στο γάλα τα πτιμπέρ και βάζουμε μία στρώση από αυτά σε ένα πιρέξ. Αν θέλετε τα μπισκότα πιο τραγανά μπορείτε απλώς να τα ραντίσετε ελαφρώς με λίγο γάλα ή με λίγο κονιάκ.
  • Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα βανίλια και βάζουμε το πιρέξ για λίγο στο ψυγείο.
  • Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει (προσοχή όχι πολύ) τότε το ρίχνουμε και αυτό στο πιρέξ —πάνω από την κρέμα— και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο έως ότου παγώσει το ζελέ. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο ζελέ ψιλοκομμένα κομμάτια φρούτων της αρεσκείας σας.
  • Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό σας με λίγη σαντιγί.


ΠΗΓΗ: ;

10 Ιουν 2013

Οι δικές μας «σκάλες» (1)

Από μαθητές της έκτης τάξης

Anthony12

CoolAngie

Anna01

Georgia.2001

Lola2001

Mikelangelo

Unagirl

Zoe01

Nasia28


Μετρήσεις

Οι δικές μας «σκάλες» (2)

Από μαθήτριες της έκτης τάξης

kounelaki01

Lola2001

Unagirl

Zoe01

Despina01


Μετρήσεις

Anna01

Η Anna01 κατοικεί στη Νότια Αθήνα. Με το ΠΟΔήΛΑΤΟ συνεργάστηκε στην έκτη δημοτικού (2012/13).

Anna01

Η εργασία τηςΟι συνεργάτες μας

Τα δημιουργήματά μας στα Γαλλικά

Από τον Anthony12
Μαθητής της έκτης τάξης

Στα Γαλλικά συμμετείχαμε σε ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα απ’ τον Ιανουάριο και πιστεύω πως έχουμε δουλέψει πολύ καλά.

Η δασκάλα μας μας έδινε φωτοτυπίες και μάθαμε λέξεις που είχαν σχέση με το περιβάλλον. Μετά μας είπε να ενώσουμε τις φωτοτυπίες αυτές και να φτιάξουμε ένα μικρό βιβλιαράκι.

Το εξώφυλλο (αριστερά) και μία από τις σελίδες!

Επίσης εγώ, η Zoe01, η CoolAngie, η Nasia28, η Georgia.2001 και το kounelaki01 φτιάξαμε τη Γη που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.





Ο under the light και ο Mikelangelo με βοήθησαν να φτιάξω κάτι που μου είχε αναθέσει η δασκάλα των Γαλλικών και ορίστε τι βγάλαμε.



Ελπίζω να σας άρεσαν οι δουλειές μας!


▼ Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα