12 Φεβρουαρίου 2013

Αποκριάτικες στολές

Από την Ποκαχόντας10Μαθήτρια της
πέμπτης τάξης

Ιδέες για να φτιάξουν τα παιδιά χει-
ροποίητες στολές με λίγα χρήματα!

1 Στολή λέγκο, πανεύκολη, αρκεί να έχουμε ένα μεγάλο ορ­θο­γώ­­νι­ο κου­τί και 6 ισομεγέθη στρογγυλά μπολάκια... α, και κόκ­κι­νο χρώ­μα βέ­βαι­α...


2 Στολή γάτας. Ένα μαύρο κορμάκι και ένα επίσης μαύρο κο­λάν. Η στέ­κα με τα αυτάκια είναι χειροποίητη και εύκολο να φτια­χτεί. Μπο­­ρού­με να συμπληρώσουμε το σύνολο με μια μαύ­ρη τούλινη φου­­στί­τσα και με μαύρη ουρίτσα.


3 Στολή μέλισσας. Χρειαζόμαστε ένα κίτρινο μπλουζάκι και με­ρι­κές μαύ­ρες λωρίδες που θα ράψουμε πάνω της. Ένα ζευ­γά­ρι φτε­ρά και μια στέκα σε κιτρινόμαυρο.


4 Υπέροχη ιδέα η παρακάτω: γλάστρα! Χρειαζόμαστε έναν πλα­στι­κό κου­βά, που τον κόβουμε στο κάτω μέρος, και με­ρι­κά πλα­στι­κά λου­­λού­δια.


5 Μία παιχνιδιάρικη ιδέα: ντυθείτε ξυλομπογιά! Η επιλογή του χρώ­­μα­τος είναι ελεύθερη, αρκεί να έχετε ένα μπλουζάκι κι ένα πα­ντε­­λό­νι στο συγκεκριμένο χρώμα...


6 Χαβανέζα. Για τη φούστα χρειαζόμαστε σχοινί, χόρτο ή α­κό­μα και φύλ­λα εφημερίδας. Σαγιονάρες για τα πόδια και λου­λού­δια για κο­λιέ και τα μαλλιά. Το γιουκαλίλι έχει φτια­χτεί με κουτιά δη­μη­τρι­α­­κών.


7 Στολή ιππότη: φτιαγμένη με αλουμινένια ταψάκια και άλλα τέ­τοιου εί­δους βοηθήματα της κουζίνας.


8 Μικρός τυμπανιστής: με κόκκινη αυτοκόλλητη ταινία, κα­πά­κια μπου­κα­λιών για κουμπιά και λίγο χαρτόνι για το κα­πέ­λο εί­ναι έ­­τοι­μη η στολή.


ΠΗΓΕΣ: aneraida.blogspot.com, eustathiaartandcraft.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ