Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Bullying - Σχολική βία

Από τη Nasia28

Σας έχει τύχει να σας κοροϊδέψουν ποτέ για μία ατέλειά σας; Σας έχει τύχει ποτέ να πέ­σε­τε θύμα σχολικού εκφοβισμού; Δείτε το παρακάτω βίντεο και σκεφτείτε τα α­ξί­ζει ό­λα αυ­τά ένα παιδί;


Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλ. bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τας που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Αναφέρεται στη χρήση βίας με­τα­ξύ μα­θη­τών ή συνομήλικων παιδιών με στόχο να προκληθεί πόνος ή α­να­στά­τω­ση.

Εμφανίζεται με τη μορφή
● του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, σεξουαλικά σχόλια),
● του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών α­ντι­κει­μέ­νων, α­πο­μό­νω­ση από την ομάδα),
● του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές),
● του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω διαδικτύου και ηλεκτρονικού τα­χυ­δρο­μεί­ου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).

ΚΕΙΜΕΝΟ: www.youtube.com/watch?v=pUgQ9vUgaGM



2 σχόλια:

Ροδούλα είπε...

Αγαπητέ δάσκαλε 98, πολύ καλό το θέμα της ανάρτησής σου. Δυστυχώς, η σχολική βία, όσο πάει και παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Το ζήτημα είναι, τι κάνουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί στην πράξη, για να βοηθήσουμε τα παιδιά που περνάνε από αυτή τη δοκιμασία, έτσι ώστε, να βρουν τη δύναμη να την αντιμετωπίσουν, με τη δική μας βοήθεια...
Εύχομαι σε εσένα και τους μαθητές σου, μια όμορφη χρονιά!!

δάσκαλος98 είπε...

Καλησπέρα, καλή μου Ροδούλα! Έχεις δίκιο: το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη. Ήδη έχουμε αφιερώσει αρκετές ώρες στην τάξη και... συνεχίζουμε! :))

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.