10 Φεβρουαρίου 2013

Bullying - Σχολική βία

Από τη Nasia28Μαθήτρια της
έκτης τάξης

Σας έχει τύχει να σας κοροϊδέψουν ποτέ για μία ατέλειά σας; Σας έχει τύχει πο­τέ να πέ­σε­τε θύμα σχολικού εκφοβισμού; Δείτε το παρακάτω βίντεο και σκε­φτεί­τε τα α­ξί­ζει ό­λα αυ­τά ένα παιδί;


Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλ. bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τας που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Αναφέρεται στη χρή­ση βίας με­τα­ξύ μα­θη­τών ή συνομήλικων παιδιών με στόχο να προκληθεί πό­νος ή α­να­στά­τω­ση.

Εμφανίζεται με τη μορφή
◾ του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, σεξουαλικά σχόλια),
◾ του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών α­ντι­κει­μέ­νων, α­πο­μό­νω­ση από την ομάδα),
◾ του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές),
◾ του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω διαδικτύου και η­λε­κτρο­νι­κού τα­χυ­δρο­μεί­ου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).

ΚΕΙΜΕΝΟ: youtube.com/watch?v=pUgQ9vUgaGM


2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ δάσκαλε 98, πολύ καλό το θέμα της ανάρτησής σου. Δυστυχώς, η σχολική βία, όσο πάει και παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Το ζήτημα είναι, τι κάνουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί στην πράξη, για να βοηθήσουμε τα παιδιά που περνάνε από αυτή τη δοκιμασία, έτσι ώστε, να βρουν τη δύναμη να την αντιμετωπίσουν, με τη δική μας βοήθεια...
    Εύχομαι σε εσένα και τους μαθητές σου, μια όμορφη χρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, καλή μου Ροδούλα! Έχεις δίκιο: το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη. Ήδη έχουμε αφιερώσει αρκετές ώρες στην τάξη και... συνεχίζουμε! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κε­φα­λαί­α (σημαίνει ότι φωνάζετε), για­τί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δη­μο­σί­ευ­ση ελέγξτε για τυχόν λάθη α­προ­σε­ξί­ας, πατώντας στο κου­μπί «Προ­ε­πι­σκό­πη­ση».

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ