11 Μαρτίου 2013

Στα ζωάκια με αγάπη και υπευθυνότητα

Είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε και να εκτιμούμε όσα μας προσφέρει η Γη. Α­νά­με­σά τους είναι το νερό, το έδαφος (που μας συντηρεί και μας προσφέρει τις πρώ­τες ύλες), τα φυ­τά (που παράγουν τροφή για όλους τους ζωντανούς ορ­γα­νι­σμούς και οξυγόνο), αλλά και τα ζώα (που μας τρέφουν και μας βοηθούν ποι­κι­λο­τρό­πως).


Ο πλανήτης που κατοικούμε δεν ανήκει στον άνθρωπο για να τον εκ­με­ταλ­λεύ­ε­ται (κα­τα­­στρέ­φο­ντάς τον μάλιστα) ούτε έχει το δικαίωμα να κάνει τα άλλα όντα να υ­πο­φέ­ρουν. Η δύ­να­μη, άλλωστε, συνεπάγεται και την ανάλογη υ­πευ­θυ­νό­τη­τα!Κάθε πλάσμα έχει δικαίωμα να ζει και να μην υποφέρει. Δυστυχώς οι άνθρωποι πολ­λές φο­ρές βασανίζουμε τα ζώα είτε από απροσεξία, είτε λόγω εκ­με­τάλ­λευ­σης, είτε ε­πί­τη­­δες.

Όταν από πρόθεση προκαλούμε στα ζώα μη απαραίτητο πόνο, όταν τα πα­ρα­με­λού­με κα­­κό­βου­λα, όταν δηλαδή τα κάνουμε να υποφέρουν, ενώ μπορούμε να το α­πο­φύ­γου­με ή να το προλάβουμε, τότε μιλάμε για κακοποίηση ζώων.Τα άτομα, άλλωστε, που βασανίζουν ζώα επίτηδες είναι πολύ πιθανό να κα­κο­ποι­ούν (ή να κα­κο­ποι­ή­σουν στο μέλλον) και ευάλωτους ανθρώπους, όπως π.χ. παι­διά και η­λι­κι­ω­μέ­νους.

Ευτυχώς είναι πολλοί όσοι αντιδρούν, όσοι σέβονται τα ζώα και τα αγαπούν με υ­πεύ­θυ­νο τρό­πο. O πρώτος νόμος, μάλιστα, εναντίον της κακοποίησης των ζώ­ων ψη­φί­στη­κε στην Α­με­ρι­κή το 1641!


Έκαναν κάτι κακό;


ΠΗΓΗ: mentoras.org - ΕΙΚΟΝΕΣ: abc.net.au, care2.com, welovehani.blogspot.com, glogster.com, bmarisol.wordpress.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ