Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

11 Μαρτίου 2013

Στα ζωάκια με αγάπη και υπευθυνότητα

Είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε και να εκτιμούμε όσα μας προσφέρει η Γη. Α­νά­με­σά τους είναι το νερό, το έδαφος (που μας συντηρεί και μας προσφέρει τις πρώ­τες ύλες), τα φυ­τά (που παράγουν τροφή για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς και οξυγόνο), αλλά και τα ζώα (που μας τρέφουν και μας βοηθούν ποικιλοτρόπως).


Ο πλανήτης που κατοικούμε δεν ανήκει στον άνθρωπο για να τον εκμεταλλεύεται (κα­τα­­στρέ­φο­ντάς τον μάλιστα) ούτε έχει το δικαίωμα να κάνει τα άλλα όντα να υ­πο­φέ­ρουν. Η δύ­να­μη, άλλωστε, συνεπάγεται και την ανάλογη υ­πευ­θυ­νό­τη­τα!


Κάθε πλάσμα έχει δικαίωμα να ζει και να μην υποφέρει. Δυστυχώς οι άνθρωποι πολ­λές φο­ρές βασανίζουμε τα ζώα είτε από απροσεξία, είτε λόγω εκμετάλλευσης, είτε ε­πί­τη­­δες.

Όταν από πρόθεση προκαλούμε στα ζώα μη απαραίτητο πόνο, όταν τα παραμελούμε κα­­κό­βου­λα, όταν δηλαδή τα κάνουμε να υποφέρουν, ενώ μπορούμε να το α­πο­φύ­γου­με ή να το προλάβουμε, τότε μιλάμε για κακοποίηση ζώων.


Τα άτομα, άλλωστε, που βασανίζουν ζώα επίτηδες είναι πολύ πιθανό να κακοποιούν (ή να κα­κο­ποι­ή­σουν στο μέλλον) και ευάλωτους ανθρώπους, όπως π.χ. παιδιά και η­λι­κι­ω­μέ­νους.

Ευτυχώς είναι πολλοί όσοι αντιδρούν, όσοι σέβονται τα ζώα και τα αγαπούν με υ­πεύ­θυ­νο τρό­πο. O πρώτος νόμος, μάλιστα, εναντίον της κακοποίησης των ζώων ψη­φί­στη­κε στην Α­με­ρι­κή το 1641!


Έκαναν κάτι κακό;


ΠΗΓΗ: www.mentoras.org | ΕΙΚΟΝΕΣ: abc.net.au, care2.com, welovehani.blogspot.com, www.glogster.com, bmarisol.wordpress.com

ΑΦΙΕΡΩΜΑ / Στα ζωάκια με αγάπη και υπευθυνότητα
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ζώα, περιβάλλον


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.