13 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί κάνουμε Μαθηματικά;

Τα Μαθηματικά είναι η επιστήμη των αριθμών, των σχημάτων και των φυ­σι­κών με­γε­­θών. Έχουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, αφού με τη βοή­θει­ά τους με­τρά­με, υ­πο­λο­γί­ζου­με και μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε, α­κο­νί­ζο­ντας το μυα­λό μας.

Με τα Μαθηματικά λύνουμε προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Βρίσκουμε, για πα­ρά­δειγ­μα, τον μέσο όρο των βαθμών μας κάθε τρίμηνο, ανακαλύπτουμε ποιο προϊόν μας συμφέρει να αγοράσουμε, αποφασίζουμε πόσα λίτρα πε­τρέ­λαι­ο πρέ­πει να πα­ραγ­­γεί­λου­με κ.ο.κ.


Τα Μαθηματικά βρίσκουν εφαρμογή στις περισσότερες επιστήμες (Φυσική, Βι­ο­λο­γί­α, Οι­κο­νο­μί­α, Αστρονομία κ.ά.) αλλά και στις τέχνες (π.χ. μουσική). Άλ­λω­στε, έ­να από τα με­γα­λύ­τε­ρα μαθηματικά επιτεύγματα είναι η εφεύρεση του υ­πο­λο­γι­στή.


Τα Μαθηματικά ξεκίνησαν από την αρχαία Αίγυπτο και τη Μεσοποταμία. Οι αρ­χαί­οι Έλ­­λη­νες τους έδωσαν επιστημονική υπόσταση, ενώ ακολούθησαν Ά­ρα­βες, Ιν­δοί, Κι­νέ­ζοι και Δυτικοευρωπαίοι. Εξελίσσονται ακόμη και σήμερα, μα­ζί μας, για να ι­κα­νο­ποι­ούν τις α­νά­γκες και τον πολιτισμό μας.


4 σχόλια:

Πέτρος Σαμούχος είπε...

Εξαιρετικές και οι τρεις αναρτήσεις για ποιους λόγους κάνουμε μαθηματικά, γλώσσα και φυσική! Σαφέστατα και θα τις αναδημοσιεύσω στο δικό ιστολόγιο!!! Να περιμένουμε και για τα άλλα μαθήματα; Καλή μας αρχή!

δάσκαλος98 είπε...

Καλή μας αρχή, Πέτρο! :))
Έχω βάλει και για την Ιστορία παλαιότερα (εδώ). Δυστυχώς έχουν μείνει μόνο Βιολογία και Χημεία...

Πέτρος Σαμούχος είπε...

Ναι για την Ιστορία την ανακάλυψα μετά! Μόλις τις αναδημοσίευσα στη σελίδα μου στο FB, στο δικό μου θα ανέβουν μέσα στην εβδομάδα, καθώς θα μιλάμε με τα παιδιά στην τάξη. Μπράβο και παλι! Ειλικρινά ενθουσιάστηκα!!!!

δάσκαλος98 είπε...

Ευχαριστώ (και) για τα καλά σου λόγια στο FB! Να 'σαι καλά! :D

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ