3 Μαΐ 2020

Οι πιο πολύτιμες κλωστές

Από τη Νεφ.2008
Μαθήτρια της έκτης τάξης

Η οικογένεια είναι μια ομάδα που αποτελείται από τους γονείς και το παιδί ή τα παιδιά που ανατρέφουν. Υπάρχουν διάφορα είδη οικογενειών, όπως η πυρηνική, η μονογονεϊκή, η πολύτεκνη και η πολύτεκνη διευρυμένη οικογένεια που υπήρχε παλιά.

Το πιο σημαντικό σε αυτή την ομάδα είναι το να υπάρχει αρμονία μεταξύ τους, να συζητάνε, να βοηθάνε ο ένας τον άλλο. Για να υπάρχει αρμονία, θα πρέπει να έχουν χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης, αγάπης, φροντίδας και να μην υπάρχουν καβγάδες ή βία.

Η συζήτηση είναι άλλος ένας παράγοντας, που δημιουργεί μια οικογένεια δεμένη και αγαπημένη. Με τις συζητήσεις μεταξύ παιδιών και γονέων οι ζωές των παιδιών διευκολύνονται και τα προβλήματά τους λύνονται, αφού επικοινωνούν με κάποιον μεγαλύτερο, άρα και με πιο μεγάλη εμπειρία. Όμως δεν κάνει καλό μόνο στα παιδιά αλλά και στους γονείς επειδή είναι ανακουφισμένοι που θα έχουν δώσει μια καλή συμβουλή στα παιδιά τους.

Για να βοηθούν ο ένας τον άλλο, πρέπει η ομάδα αυτή που λέγεται οικογένεια να έχει υφανθεί από τις πιο πολύτιμες κλωστές. Την κλωστή της αγάπης, της ευτυχίας, της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης. Η βοήθεια μεταξύ τους, διακλαδίζεται και με τη συζήτηση. Δηλαδή, αν θέλεις να βοηθήσεις κάποιον, δεν είναι απαραίτητη η χειρωνακτική βοήθεια αλλά και η ψυχική, που εμβαθύνει περισσότερο. Συνήθως αυτό συμβαίνει με τη συζήτηση.

Κατά τη γνώμη μου, αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες για μια αγαπημένη και δεμένη οικογένεια...


2 σχόλια:

δάσκαλος98 είπε...

Το λέω πάλι: Μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις! :))

Νεφ.2008 είπε...

Ευχαριστώ!!

▼ Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα