5 Μαρ 2021

Έπαιξαν με μάσκες για να προστατεύσουν την ομάδα και το πρωτάθλημα

Του Φώτη Καρακούση
Δημοσιογράφος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – Φεβρουάριος 2021

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στο ματς με την Κηφισιά φορώντας μάσκες, με τους Παναγιώτη Πελεκούδα και Γιώργο Στεφάνου να αναφέρουν πως το έκαναν για να προστατεύουν την ομάδα, το πρωτάθλημα και φυσικά τον εαυτό τους.


Ο Παναγιώτης Πελεκούδας

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Πελεκούδας, μας μίλησε για το θέμα με τη μάσκα ξεκινώντας με το τι ώθησε τους παίκτες του «τριφυλλιού» να πάρουν αυτή την απόφαση: «Βλέπουμε πως αν μπει κρούσμα σε μία ομάδα καταστρέφεται, όπως έγινε με Κηφισιά και Φίλιππο Βέροιας, και επειδή κάποιοι αθλητές δε μένουν μόνοι τους, αποφασίσαμε να παίξουμε με μάσκα».

Πώς ήταν σαν εμπειρία, σας επηρέασε αγωνιστικά;

— Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο, ειδικά όταν ανεβάζεις σφυγμούς. Δεν είναι κάτι που διαχειρίζεσαι εύκολα και θέλει προσοχή. Θα έλεγα πως δεν ενοχλεί σε κινήσεις αλλά στην ανάσα, και ειδικά όταν υπάρχει μεγάλο ράλι. Μάλιστα κάποιοι αθλητές δεν μπορούν με τη μάσκα, υπάρχει όριο (οι Ρανγκέλ και Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος δεν μπόρεσαν να παίξουν με μάσκα).

Οι συγκεκριμένες μάσκες, πάντως, στο παιχνίδι ήταν τέλειες και δεν αντιμετωπίσαμε τόσο μεγάλο θέμα.

Αυτό έγινε λόγω Κηφισιάς ή θα συνεχιστεί;

— Σίγουρα θα το συνεχίσουμε και στις προπονήσεις. Θεωρούμε πως η Κηφισιά το πέρασε όλο αυτό. Το κάνουμε για την πάρτη μας, γιατί δε θέλουμε να χάσουμε κάποιον αθλητή, δεν υπάρχει περιθώριο για την παραμικρή απώλεια.


Ο Γιώργος Στεφάνου

Στη θέση του λίμπερο πρέπει να έχεις αντίληψη όλου του γηπέδου και ο Γιώργος Στεφάνου αναφέρει πως η μάσκα τον δυσκόλεψε σε κάποιο βαθμό, αλλά το σημαντικό είναι να είναι όλοι υγιείς, για το καλό το δικό τους, των οικογενειών τους και φυσικά του πρωταθλήματος.

Αρχικά αναφέρθηκε στον λόγο που οι παίκτες του Παναθηναϊκού φόρεσαν μάσκα: «Ο λόγος είναι πως προσπαθούμε να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, τα πρόσωπα που έχουμε δίπλα μας και το προϊόν μας. Βλέποντας πώς εξελίσσεται η όλη κατάσταση στον χώρο του βόλεϊ, θεωρήσαμε σαν ομάδα να κάνουμε μια προσπάθεια για να προφυλαχτούμε και εμείς και το πρωτάθλημα».

Αγωνιστικά σε επηρέασε και, αν ναι, σε μεγάλο βαθμό;

— Είναι πολύ δύσκολο και όσον αφορά τις αναπνοές και όχι μόνο. Επηρεάζει την αντίληψη και την αίσθηση του χώρου. Η μάσκα δεν είναι σταθερή την ώρα που κουνιέσαι, κουνιέται. Μπορεί να πέσει στα μάτια σου, σου μειώνει την ορατότητα. Ο σκοπός όμως είναι υπεράνω μιας απόδοσης. Όταν δε δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε κάποιους παίκτες αξίζει τον κόπο, για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Εγώ είχα θέμα στο οπτικό πεδίο και τα αντανακλαστικά μου, αλλά δε γίνεται αλλιώς, το αντέχω.


Αυτό με τις μάσκες θα συνεχιστεί;

— Και δε θα είναι το μόνο. Αποφασίσαμε ως ομάδα να σταματήσουμε τις όποιες επαφές με αντίπαλους παίκτες και σε δεύτερη φάση θα έχουμε τον νου μας και μεταξύ μας. Όσον αφορά τη μάσκα, ξεκίνησε από χθες και θα το συνεχίσουμε και στην πορεία μέχρι το επόμενο τεστ.

Θέλει μεγάλη υπευθυνότητα, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, βλέπουμε πως τα κρούσματα υπάρχουν και μεταδίδονται. Δεν ξέρουμε αν μεταδίδονται από μία ομάδα στην άλλη και πρέπει όλες οι ομάδες, όχι μόνο εμείς, να έχουμε μια υπευθυνότητα για τον εαυτό μας και το πρωτάθλημα.


ΑθλητισμόςΕιδήσειςΜένουμε ασφαλείςΠρόσωπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα