3 Μαρ 2021

Με μάσκες η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού

Της Σπυριδούλας Σπανέα
Δημοσιογράφος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – Φεβρουάριος 2021

«Θέλεις συνεχώς να τη βγάλεις, αλλά ίσως είναι απαραίτητη για να διασφαλίσεις την υγεία των συναθλητών σου στην ομάδα». Με αυτά τα λόγια ο Παναγιώτης Πελεκούδας περιγράφει πώς ένιωσε αγωνιζόμενος με μάσκα σε ένα αερόβιο άθλημα όπως το βόλεϊ. Η ομάδα του Παναθηναϊκού έγινε ο πρώτος σύλλογος στην Ελλάδα που αγωνίστηκε με μάσκες ειδικές για αθλητισμό. Σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της Λίγκας οι «πράσινοι» νίκησαν την Κηφισιά με 3–0 (25–22, 25–19, 25–21).

Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στην Αττική, σε συνδυασμό με τα θετικά κρούσματα που έχουν βρεθεί σε ομάδες βόλεϊ, ώθησαν την ομάδα του Παναθηναϊκού να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ειδικές μάσκες κατά τη διάρκεια των αγώνων.


Την παραμονή της αναμέτρησης με την Κηφισιά οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου προπονήθηκαν με μάσκα και την ημέρα του αγώνα τη φόρεσαν οι περισσότεροι από αυτούς.

«Δεν είναι εύκολο να αγωνίζεσαι με μάσκα. Φορέσαμε μάσκες ειδικές για αθλητισμό, που σου δίνουν λίγο παραπάνω οξυγόνο, αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό. Παρόλο που κάναμε και προπόνηση με μάσκα, δεν μπορούμε να τη συνηθίσουμε. Η μάσκα, όμως, ίσως είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε τη δική μας υγεία αλλά και την υγεία των συμπαικτών μας», δήλωσε ο Παναγιώτης Πελεκούδας, ενώ ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να πάρεις τόσο καλά αναπνοές, αλλά θα το κάνουμε για να προστατευθούμε. Φοράμε μάσκες και στις αλλαγές και χρησιμοποιούμε συνεχώς αντισηπτικά».

Ο πρώτος Έλληνας βολεϊμπολίστας που φόρεσε μάσκα ήταν ο Κώστας Στιβαχτής του Ολυμπιακού.


ΑθλητισμόςΕιδήσειςΜένουμε ασφαλείς

Δεν υπάρχουν σχόλια: