10 Φεβ 2013

Bullying / Σχολική βία

Από τη Nasia28
Μαθήτρια της έκτης τάξης

Σας έχει τύχει να σας κοροϊδέψουν ποτέ για μία ατέλειά σας; Σας έχει τύχει ποτέ να πέσετε θύμα σχολικού εκφοβισμού; Δείτε το παρακάτω βίντεο και σκεφτείτε τα αξίζει όλα αυτά ένα παιδί;


Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλ. bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομήλικων παιδιών με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση.

Εμφανίζεται με τη μορφή
του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, σεξουαλικά σχόλια),
του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα),
του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές),
του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).


ΚΕΙΜΕΝΟ: youtube.com/watch?v=pUgQ9vUgaGM

2 σχόλια:

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Αγαπητέ δάσκαλε 98, πολύ καλό το θέμα της ανάρτησής σου. Δυστυχώς, η σχολική βία, όσο πάει και παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Το ζήτημα είναι, τι κάνουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί στην πράξη, για να βοηθήσουμε τα παιδιά που περνάνε από αυτή τη δοκιμασία, έτσι ώστε, να βρουν τη δύναμη να την αντιμετωπίσουν, με τη δική μας βοήθεια...
Εύχομαι σε εσένα και τους μαθητές σου, μια όμορφη χρονιά!!

δάσκαλος98 είπε...

Καλησπέρα, καλή μου Ροδούλα! Έχεις δίκιο: το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη. Ήδη έχουμε αφιερώσει αρκετές ώρες στην τάξη και... συνεχίζουμε! :))

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα