28 Σεπ 2019

Τα φυτά έξω από το δωμάτιο;

Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για την αναπνοή των ανθρώπων και των ζώων, ενώ το διοξείδιο του άνθρακα σε μεγάλη ποσότητα είναι βλαβερό


Τα φυτά αναπνέουν μέρα και νύχτα. Με την αναπνοή τους παίρνουν οξυγόνο από το περιβάλλον και αποβάλλουν διοξείδιο του άνθρακα. Την ημέρα, όμως, επιτελούν και τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, δηλαδή απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και αποβάλλουν οξυγόνο.

Ευτυχώς για μας, το οξυγόνο που αποβάλλουν τα φυτά με τη φωτοσύνθεση είναι πολύ περισσότερο από αυτό που απορροφούν με την αναπνοή, επομένως κατά τη διάρκεια της ημέρας εμπλουτίζουν τον αέρα με πολύτιμο οξυγόνο.

Τη νύχτα δεν είναι δυνατή η φωτοσύνθεση, καθώς απουσιάζει το ηλιακό φως, οπότε τα φυτά αποβάλλουν μόνο διοξείδιο του άνθρακα και απορροφούν μόνο οξυγόνο.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι επικίνδυνο να κοιμόμαστε σε δωμάτιο όπου βρίσκονται πολλά φυτά, ωστόσο ο φόβος αυτός είναι αδικαιολόγητος: Η ποσότητα του οξυγόνου που απορροφά ένα φυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι πολύ μικρή, μικρότερη από αυτή που απορροφά ένας άνθρωπος ή ένα κατοικίδιο που βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο και κοιμάται κοντά μας...

Υγεία – ΚίνδυνοιΦυτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

▼ Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα