9 Απρ 2022

Τα αναμνηστικά κέρματα της Μάλτας



Η σημαία της χώρας

Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο όμορφα αναμνηστικά κέρματα της χώρας:

Πρώτη εκλογή Μαλτέζων αντιπροσώπων στο Κυβερνητικό Συμβούλιο του Βρετανού κυβερνήτη της χώρας (1849).  


Το Σύνταγμα της Αυτονομίας (1921). Αν και υπό τον έλεγχο των Βρετανών, η χώρα αποκτά κοινοβούλιο.  


50 χρόνια ανεξαρτησίας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Απεικονίζεται το γλυπτό νεαρής γυναίκας που κρατάει στο χέρι τη σημαία της Μάλτας.  


Δημοκρατία της Μάλτας. Απεικονίζεται μαρμάρινη πλάκα από την πρόσοψη του Προεδρικού Μεγάρου, που σηματοδοτεί την πολιτειακή μεταβολή της Μάλτας από μοναρχία σε αβασίλευτη δημοκρατία (1974).  



Ναοί Ġgantija. Οι μεγαλιθικοί αυτοί ναοί χτίστηκαν γύρω στο 3600–3200 π.Χ. (πριν τα Στόουνχεντζ της Αγγλίας και τις Πυραμίδες της Αιγύπτου) και αποτελούν έναν από τους αρχαιότερους χώρους λατρείας στον κόσμο.  



Αγάπη. Δυο χέρια σε σχήμα καρδιάς σχηματίζουν τη σημαία της χώρας. Φόρος τιμής στο «Malta Community Chest Fund» που προωθεί τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη.
Ειρήνη. Το σχέδιο φιλοτεχνήθηκε από μαθητή σχολείου και απεικονίζει δυο παιδιά που κρατούν τη σημαία της χώρας και το περιστέρι της ειρήνης.  


Πολιτιστική κληρονομιά. Το σχέδιο φιλοτεχνήθηκε από μαθήτρια σχολείου και απεικονίζει διάφορα μοτίβα που ανήκουν στον πολιτισμό της χώρας (προϊστορικοί ναοί, εκκλησίες, παραδοσιακές βάρκες).  


Φύση και περιβάλλον. Το σχέδιο φιλοτεχνήθηκε από μαθητή σχολείου και απεικονίζει ένα οπωροφόρο δένδρο με τις ακτίνες του ήλιου.  


Παιχνίδια. Απεικονίζονται παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια της χώρας (χαρταετός, κουτσό, σβούρες, βόλοι), ενώ οι τρεις μέλισσες παραπέμπουν σε δημοφιλές τραγούδι που λένε τα παιδιά καθώς παίζουν.  



Ήρωες της πανδημίας. Δυο επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν το άγνωστο. Φόρος τιμής στις υπηρεσίες αυτών των ανιδιοτελών ατόμων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα