9 Απρ 2022

Τα αναμνηστικά κέρματα της Πορτογαλίας



Η σημαία της χώρας

Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο όμορφα αναμνηστικά κέρματα της χώρας:

60 χρόνια από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  


100 χρόνια Πορτογαλική Δημοκρατία.  


500 χρόνια από τη γέννηση του εξερευνητή Φερνάο Μένδες Πίντο. Απεικονίζεται ένα ιστιοφόρο εν πλω, ενώ τα κύματα σχηματίζονται από αναφορές στην Πορτογαλία, τη Λισαβόνα, το βιβλίο του και ορισμένους προορισμούς των ταξιδιών του.  


Η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, το Γκιμαράες, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2012. Από εδώ ξεκίνησε η πορεία της Πορτογαλίας ως ανεξάρτητο κράτος τον 12ο αιώνα. Απεικονίζεται ο πρώτος βασιλιάς, το σπαθί και το κάστρο του.  


40 χρόνια από την Επανάσταση των Γαριφάλων. Οι δύο καμπύλες αναπαριστούν το γενικό σχήμα του λουλουδιού που συμβόλισε το κίνημα για την επαναφορά της Δημοκρατίας στη χώρα.  




Διεθνές έτος οικογενειακής γεωργίας. Απεικονίζονται εργαλεία της παραδοσιακής γεωργίας, καθώς και τα σχετικά προϊόντα: ένα κοτόπουλο, κολοκύθες, πατάτες, άλλα λαχανικά και λουλούδια.  



500 χρόνια από τις πρώτες επαφές με το Τιμόρ. Απεικονίζονται πλοίο του 16ου αιώνα (συμβολίζει την άφιξη των Πορτογάλων θαλασσοπόρων στο νησί της ΝΑ Ασίας), καλαμωτή στέγη τοπικής κατοικίας και τυπικά ξύλινα γλυπτά της περιοχής.  


250 χρόνια από το άνοιγμα του Βοτανικού Κήπου της Ajuda. Απεικονίζεται το σύμβολο του κήπου, ένα πολύ μεγάλης ηλικίας δέντρο δράκαινα.  


500 χρόνια από τον πρώτο περίπλου της Γης. Απεικονίζεται ο Πορτογάλος εξερευνητής και θαλασσοπόρος Φερδινάνδος Μαγγελάνος.
600 χρόνια από την ανακάλυψη του Αρχιπελάγους της Μαδέρας. Ήταν η πρώτη γεωγραφική ανακάλυψη της χώρας και αποτέλεσε ορόσημο για την εδραίωσή της ως θαλάσσια δύναμη.  



75 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.  


730 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Κοΐμπρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα