Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Δημιουργίες με καπνό από κερί

Από την El

Ο Jim Dingilian είναι ένας σπάνιος καλλιτέχνης που ξεπερνά τα όρια της δημιουργικότητας με τις εκπληκτικές δημιουργίες τους. Χρη­σι­μο­ποι­ώ­ντας τον καπνό από ένα αναμμένο κερί ζωγραφίζει με απίστευτη τε­λει­ό­τη­τα ει­κόνες της καθημερινότητας στο εσωτερικό μπουκαλιών.


«Οι σκηνές που επιλέγω είναι τοποθεσίες σε διάφορα σημεία της πόλης που μου φαίνονται μυστηριώδεις ή κρύβουν κάτι... τρομακτικό παρά το γε­γο­νός ότι μοιάζουν συνηθισμένες. Δέντρα, ποτάμια, γέφυρες, αυ­το­κί­­νη­τα συνθέτουν κάτι εξωπραγματικό, ενώ τα άδεια μπουκάλια... κα­τοι­­κού­νται από τις αναμνήσεις τους!», λέει ο καλλιτέχνης.


Η διαδικασία χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Εξαρχής δημιουργεί με τον καπνό ένα μαύρο φόντο στο εσωτερικό του μπουκαλιού και στη συ­νέ­­χει­α, με τη βοήθεια ενός μεταλλικού μυτερού εργαλείου, ξύνει τις λε­πτο­­μέ­ρει­ες, σχηματίζοντας την εικόνα.


«Αυτό που χρειάζομαι είναι σταθερότητα στα χέρια και μεγάλη προ­σο­χή. Τα μπουκάλια που έχουν πιο στενό λαιμό με δυσκολεύουν πε­ρισ­σό­τε­ρο. Όμως έχω βρει τον τρόπο», λέει χαριτολογώντας.Η τέχνη δεν έχει όρια... Ανακαλύψτε νέους
τρόπους... Δημιουργήστε χωρίς αμφιβολίες...


ΠΗΓΗ: ;

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: τέχνη


2 σχόλια:

Ράσελ είπε...

Ήταν τέλειο κύριε Γιώργο!!

Με αγάπη Ράσελ!!

δάσκαλος98 είπε...

Τι ευχάριστη έκπληξη! Καλησπέρα, αστέρι μου!
Πολλή αγάπη κι από μένα! :D

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.