Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Δημιουργίες με καπνό από κερί

Από την El

Ο Jim Dingilian είναι ένας σπάνιος καλλιτέχνης που ξεπερνά τα όρια της δη­μι­ουρ­γι­κό­τη­τας με τις εκπληκτικές δημιουργίες τους. Χρη­σι­μο­ποι­ώ­ντας τον καπνό από ένα αναμμένο κε­ρί ζωγραφίζει με απίστευτη τε­λει­ό­τη­τα ει­­κό­νες της καθημερινότητας στο εσωτερικό μπου­κα­λιών.


«Οι σκηνές που επιλέγω είναι τοποθεσίες σε διάφορα σημεία της πόλης που μου φαί­νο­νται μυστηριώδεις ή κρύβουν κάτι... τρομακτικό παρά το γε­γο­νός ότι μοιάζουν συ­νη­θι­σμέ­νες. Δέντρα, ποτάμια, γέφυρες, αυ­το­κί­­νη­τα συν­θέ­τουν κάτι εξωπραγματικό, ενώ τα άδεια μπου­κά­λια... κα­τοι­­κού­νται α­πό τις αναμνήσεις τους!», λέει ο καλλιτέχνης.


Η διαδικασία χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Εξαρχής δημιουργεί με τον κα­πνό ένα μαύ­ρο φόντο στο εσωτερικό του μπουκαλιού και στη συ­νέ­­χει­α, με τη βοήθεια ενός με­ταλ­λι­κού μυ­τε­ρού εργαλείου, ξύνει τις λε­πτο­­μέ­ρει­ες, σχη­μα­τί­ζο­ντας την εικόνα.


«Αυτό που χρειάζομαι είναι σταθερότητα στα χέρια και μεγάλη προ­σο­χή. Τα μπου­κά­λια που έχουν πιο στενό λαιμό με δυσκολεύουν πε­ρισ­σό­τε­ρο. Όμως έ­χω βρει τον τρόπο», λέ­ει χαριτολογώντας.Η τέχνη δεν έχει όρια. Ανακαλύψτε νέους
τρόπους. Δημιουργήστε χωρίς αμφιβολίες!


ΠΗΓΗ: ;


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: τέχνη


2 σχόλια:

Ράσελ είπε...

Ήταν τέλειο κύριε Γιώργο!!

Με αγάπη Ράσελ!!

δάσκαλος98 είπε...

Τι ευχάριστη έκπληξη! Καλησπέρα, αστέρι μου!
Πολλή αγάπη κι από μένα! :D

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.