14 Φεβρουαρίου 2012

Γλειφιτζούρια

Από τον mike oneΜαθητής της
έκτης τάξης


Τα δυο πιο γνωστά σχήματα είναι

τα στρογγυλά


και τα σφαιρικά


Μια συνταγή

Τι χρειαζόμαστε:
◾ 500 γρ. ζάχαρη
◾ 200 γρ. γλυκόζη
◾ 200 γρ. νερό
◾ χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
◾ χάρτινα καλαμάκια ή ξυλάκια
◾ λαδόκολλα

Πώς το κάνουμε:

1. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό σε μια βαθιά κα­τσα­ρό­λα και τη βά­ζου­με να βράσει, όχι σε πολύ δυνατή φωτιά, χω­ρίς να α­να­κα­­τεύ­­ου­­με.

2. Κατά διαστήματα παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο από το μείγ­μα που βρά­ζει και ρίχνουμε σε μια κούπα κρύο νερό για να δού­με αν έ­χει κρυ­­σταλ­­λώ­σει. Όταν η κα­ρα­μέ­λα έχει κρυ­σταλ­λώ­σει είναι έ­τοι­μη.

3. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε ένα λεπτό. Με έ­να κου­τά­λι παίρ­νου­με ποσότητα από την καραμέλα και τη ρί­χνου­με στη λα­­δό­κολ­λα. Αυτό μό­νο του θα πάρει στρογγυλό σχή­μα. Αμέσως κολ­λά­με τα κα­λα­μά­κια.

4. Μόλις κρυώσουν καλά τα ξεκολλάμε με προσοχή από τη λα­δό­κολ­λα.


Η συνταγή είναι του
Στέλιου Παρλιάρου


  Ένα πολύ γνωστό γλειφιτζούρι είναι το κοκοράκι

Και το μπαστούνι είναι πολύ γνωστό  


Πολύ γνωστές επίσης γεύσεις είναι: η φράουλα, το καρπούζι, το πορτοκάλι, τo λε­μό­νι, η Coca Cola κ.ά.

ΠΗΓΗ: συνταγές της παρέας - ΕΙΚΟΝΕΣ: google


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κε­φα­λαί­α (σημαίνει ότι φωνάζετε), για­τί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δη­μο­σί­ευ­ση ελέγξτε για τυχόν λάθη α­προ­σε­ξί­ας, πατώντας στο κου­μπί «Προ­ε­πι­σκό­πη­ση».

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ