14 Φεβρουαρίου 2012

Γλειφιτζούρια

Από τον mike oneΜαθητής της
έκτης τάξης


Τα δυο πιο γνωστά σχήματα είναι

τα στρογγυλά


και τα σφαιρικά


Μια συνταγή
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. νερό
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • χάρτινα καλαμάκια ή ξυλάκια
  • λαδόκολλα

Πώς το κάνουμε:
  1. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα και τη βάζουμε να βράσει, όχι σε πολύ δυνατή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε.
  2. Κατά διαστήματα παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο από το μείγμα που βράζει και ρίχνουμε σε μια κούπα κρύο νερό για να δούμε αν έχει κρυσταλλώσει. Όταν η καραμέλα έχει κρυσταλλώσει είναι έτοιμη.
  3. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε ένα λεπτό. Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα από την καραμέλα και τη ρίχνουμε στη λαδόκολλα. Αυτό μόνο του θα πάρει στρογγυλό σχήμα. Αμέσως κολλάμε τα καλαμάκια.
  4. Μόλις κρυώσουν καλά τα ξεκολλάμε με προσοχή από τη λαδόκολλα.


Η συνταγή είναι του
Στέλιου Παρλιάρου


  Ένα πολύ γνωστό γλειφιτζούρι είναι το κοκοράκι

Και το μπαστούνι είναι πολύ γνωστό  

Πολύ γνωστές επίσης γεύσεις είναι: η φράουλα, το καρπούζι, το πορτοκάλι, τo λεμόνι, η Coca Cola κ.ά.

ΠΗΓΗ: συνταγές της παρέας - ΕΙΚΟΝΕΣ: google


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα