Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Οι πιο παράξενοι δρόμοι του κόσμου!

Από τη Sweety

 1  Ο συντομότερος δρόμος 

Τον διασχίζεις τάχιστα, χωρίς να κουραστείς καθόλου, είτε φοράς πα­πού­­τσι φλατ είτε γόβα στιλέτο! Ο συντομότερος δρόμος στον κόσμο έχει μή­­κος 2,06 μέτρα και μόνο μία διεύθυνση: Η είσοδος ενός μπιστρό με τον αριθμό 1, που αποτελεί μέρος του ξενοδοχείου «Mackays». Κα­τά­κο­πος πια, πίνεις και το ποτάκι σου!

Ebenezer Place (Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο)

 2  Ο στενότερος δρόμος

Σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να είσαι το λιγότερο ψηλόλιγνος για να τον δι­α­σχί­σεις, αφού το πλάτος του κυμαίνεται από 31 εκατοστά (στο στε­νό­­τε­ρο σημείο) έως 50 εκατοστά (στο φαρδύτερο). Επιπλέον, για να πε­ρά­­σεις ξέχασε τους τρυφερούς εναγκαλισμούς με το έτερον ήμισυ! Στην έ­­ξο­δο θα πιαστείτε πάλι χεράκι χεράκι...

Spreuerhofstraße (Γερμανία)

 3  Ο πιο περίπλοκος δρόμος

«Χαθήκαμε, χριστιανοί», αναφώνησε ο τελευταίος οδηγός και μετά... τα ί­χνη του χάθηκαν! Ένα σύνολο από γέφυρες σε τέσσερα επίπεδα δη­μι­­ουρ­γούν το πιο περίπλοκο δίκτυο δρόμων στον κόσμο, όπου πρέπει σαν άλ­λος Κοντορεβιθούλης να αφήνεις τα... ψιχουλάκια σου για να βρεις την έξοδο!

Judge Harry Pregerson Interchange (Λος Άντζελες, ΗΠΑ)

 4  Ο πιο στριφογυριστός δρόμος

Βρίσκεται στον λόφο Russian Hill στο Σαν Φρανσίσκο και αποτελείται α­πό 8 απότομες στροφές, που για να τις διασχίσεις πρέπει πρώτα να έ­χεις πά­­ρει (καλού κακού) τις δραμαμίνες σου για τη ναυτία! Το όριο τα­χύ­τη­τας είναι 8 χιλ./ώρα, ενώ για περισσότερη ασφάλεια στρώθηκε με ειδικά τού­­βλα.

Lombard St (Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)

 5  Ο πιο απότομος δρόμος

Οι οδηγοί συνηθίζουν να βάζουν πέτρες στις ρόδες των αυτοκινήτων τα βρά­δια, μήπως και τα πάρει η κατηφόρα, ενώ οι ίδιοι χρησιμοποιούν τα... παγοπέδιλα για να κατέβουν! Ο πιο απότομος δρόμος στον κόσμο χα­ρα­κτη­ρί­ζει και την πιο α­πό­το­μη κατοικημένη περιοχή στον πλανήτη μας, ό­που τον χειμώνα τα πράγματα είναι ακόμη πιο επικίνδυνα.

Baldwin Street (Νέα Ζηλανδία)

Πάντως εγώ, νομίζω ότι όποιος πρότεινε τον δρόμο αυτό, ως τον πιο α­­πό­το­μο, δε θα είναι Έλληνας. Να δεις εδώ κάτι απότομες κατηφόρες ή α­­νη­φό­ρες που έχουμε...

 6  Ο φαρδύτερος δρόμος

Πάνω από 300 μέτρα πλάτος και 12 λωρίδες κυκλοφορίας συνθέτουν τον φαρδύτερο δρόμο στον κόσμο, όπου –παρ’ όλα αυτά– το μπο­τι­λιά­ρι­σμα είναι μεγάλο. Όσο για τους πεζούς; Όσοι βιάζονται μπορούν να χρη­σι­μο­­ποι­ούν τα πατίνια τους!

9 De Julio (Μπουένος Άιρες, Αργεντινή)

 7  Ο μακρύτερος εμπορικός δρόμος

Ένας από τους κεντρικότερους δρόμους στο Οντάριο, συνδέει τις όχθες των λιμνών Οντάριο και Simcoe, καλύπτοντας μια απόσταση 1,178 μι­λί­­ων. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να αποφασίσεις αν θα πάρεις το ροζ που­λό­βερ που είδες στη βιτρίνα ή το κόκκινο, πώς θα το συνδυάσεις, τι α­ξε­σου­άρ του ταιριάζουν κλπ. Άλλωστε, χρόνο έχεις!

Yonge St (Οντάριο, Καναδάς)

 8  Ο μεγαλύτερος κυκλικός δρόμος

O δρόμος βρίσκεται στα νότια της Κουάλα Λουμπούρ και διατρέχει έναν κα­τα­πρά­σι­νο λόφο, ενώ το μήκος του φτάνει τα 3,4 χιλιόμετρα. Είναι έ­νας από τους πιο εντυπωσιακούς δρόμους στον κόσμο, αρκεί να μην κά­νεις πολλούς κύκλους και χάσεις τον προσανατολισμό σου! Ε­ναλ­λα­κτι­κά, μπο­ρείς να κάνεις μια βόλτα μέσα στο πάρκο!

Putrajaya (Μαλαισία)

 9  Ο πιο μπερδεμένος κυκλικός δρόμος

Το λέει και το όνομά του: Μαγεία! Άλλωστε για να μην μπερδέψεις τις δι­α­­δρο­μές πρέπει να είσαι το λιγότερο ο... Χουντίνι ή να έχεις πάει πριν σε χαρτορίχτρα! Κατασκευάστηκε το 1972 και αποτελείται από πέντε μί­νι κυ­κλικούς κόμβους που σχηματίζουν έναν μεγάλο κύκλο. Το 2009 ψη­φί­στη­­κε ως ο τέταρτος πιο «τρομακτικός» δρόμος στη Βρετανία!

Magic Roundabout (Swindon, Ηνωμένο Βασίλειο)

 10  Ο μεγαλύτερος εθνικός δρόμος

Mε συνολικό μήκος περίπου 14.500 χιλιόμετρα (9.000 μίλια) είναι η με­γα­­λύ­τε­ρη εθνική οδός στον κόσμο και ενώνει όλες τις ηπειρωτικές πρω­τεύ­­ου­σες της Αυστραλίας. Αποτελεί έναν από τους πλέον ξεκούραστους αυ­­το­κι­νη­το­δρό­μους, όπου το ταξίδι αποκτά άλλη διάσταση!

Highway 1 (Αυστραλία)

ΠΗΓΗ: perierga.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: μετακινήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.