Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

16 Μαΐου 2012

Το τσίρκοΟ Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τσάρλι Τσάπλιν συγκαταλέγεται στους ση­­μα­­­ντι­­κό­­τε­­ρους δημιουργούς της έβδομης τέχνης, όπως αποκαλείται ο κι­­νη­­μα­­το­­γρά­­φος. Είναι γνω­στός και ως Σαρλό, από το όνομα του χαρακτήρα που εν­­σάρ­­κω­­νε στα πρώ­τα έργα του.

Στην ταινία «Το τσίρκο» η αστυνομία καταδιώκει τον Σαρλό επειδή νομίζει ότι εί­­ναι πορ­το­φο­λάς κι εκείνος βρίσκει καταφύγιο σε ένα τσίρκο. Την ώρα του προ­­γράμ­­μα­­τος κα­τρα­κυ­λά­ει στην πίστα, η εμφάνισή του κάνει το κοινό να γελά και ο δι­­ευ­­θυ­­ντής τον προ­σλαμ­βά­νει αμέσως ως κλόουν. Ο ήρωας ερωτεύεται την ιπ­­πο­­κό­­μο αλλά...

Η ταινία γυρίστηκε το 1928 και ανήκει στον βωβό κινηματογράφο, δηλαδή δεν έ­­χει ή­χο α­πό τα δρώμενα παρά μόνο συνοδευτική μουσική. Ακολουθεί ένα χα­­ρα­­κτη­­ρι­­στι­­κό α­πό­σπα­σμα:


ΠΗΓΕΣ: el.wikipedia.org, www.myfilm.gr | ΕΙΚΟΝΑ: www.imdb.comΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ταινίες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.