Μικρά cheese cake της στιγμής
Από την Connie11
Μαθήτρια της έκτης τάξης
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄ — Για 24 τεμάχια
Για τις βάσεις
- 1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- 200 g μαλακή μαργαρίνη αλατισμένη
- 50 ml κονιάκ (5 κουταλιές της σούπας)
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη.
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρόλι.
- Συμπληρώνουμε στη μαργαρίνη το κονιάκ και τα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε ένα κουπάτ (διαμέτρου 6 cm) με μία κουταλιά κάθε φορά από το μείγμα μας, πιέζουμε και ξεφορμάρουμε επάνω σε επιφάνεια με λαδόχαρτο.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Για την κρέμα
- 150 g φρέσκο τυρί κρέμα
- 40 g άχνη ζάχαρη (4 κουταλιές της σούπας)
- 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- Βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε ένα μίξερ την κρέμα τυριού μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να «στέκεται».
Γαρνίρουμε τις βάσεις με την κρέμα και με ποικιλία φρούτων.
2 σχόλια:
Νιαμ νιαμ! Πολύ γευστική συνταγή! Αν τη φτιάξεις κάποια στιγμή, θέλουμε φωτογραφία (και ...κέρασμα!) :D
Ωραία συνταγή!
Δημοσίευση σχολίου