Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Το άλογο

Ένα διήγημα της El

Μια φορά και έναν καιρό, σε μια φάρμα ζούσε ένα αλογάκι. Το όνομα του ήταν Ri­cky. Ζού­σε μαζί με την οικογένεια του, την μαμά του, τον μπαμπά του, και την α­δερ­φή του. Ήταν μια πολύ δεμένη οικογένεια, ώσπου μια μέρα ο αγρότης της φάρμας θέ­λη­σε να βάλει το α­λο­γά­κι σε αγώνες. Το κούραζε τόσο πολύ που μετά δεν μπο­ρού­σε ού­τε καν να περ­πα­τή­σει. Και όλα αυτά επειδή ο διαγωνισμός έδινε χρήματα. Ήταν α­πί­στευ­τα αυ­τά που του έ­κα­νε, το βαρούσε και το βασάνιζε, ήταν απλώς άθλιο.

Αδερφή, μπαμπάς, μαμά, Ricky

Μια μέρα πριν τον αγώνα όμως, επειδή το αλογάκι είχε κουραστεί πια, ο μπαμπάς του α­­λό­γου βρήκε μια ιδέα. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να φύγουν, δη­λα­δή να δρα­πε­τεύ­σουν. Την ίδια στιγμή κιόλας άρχισαν να συμμαζεύουν κάποια α­πό τα πράγ­μα­τά τους και αργότερα να αποχαιρετούν τους φίλους τους από τη φάρ­μα. Ό­ταν τελείωσαν προ­σπά­θη­σαν να βεβαιωθούν ότι κανένας άνθρωπος δε θα τους έ­βλε­πε. Τελικά τα κα­τά­φε­ραν.

Το επόμενο πρωί μετά από πολλές ώρες ταξιδιού, έφτασαν σε ένα πανέμορφο λιβάδι. Α­­πο­φά­σι­σαν να μείνουν λίγο εκεί να ξεκουραστούν. Πέρασε αρκετός χρόνος και τε­λι­κά προς το απόγευμα ξύπνησαν. Αφού εξερεύνησαν πρώτα το λιβάδι, συνέχισαν το τα­ξί­δι τους.

Κάποια στιγμή αργότερα, βρήκαν πατημασιές από παπούτσια ανθρώπου. Προ­χω­ρού­σαν δει­λά, ώσπου κάποια στιγμή ένα μικρό κο­ρι­τσά­κι εμφανίστηκε μπροστά τους. Το κο­ρι­­τσά­κι α­μέ­σως φώναξε τη μα­μά του και άρχισε να τα χαϊδεύει. Ήταν πο­λύ γλυκό και ό­μορφο κο­ρί­τσι και τα άλογα το συμπάθησαν αμέσως. Μετά από λίγο ήρ­θε η μα­μά του κο­ρι­τσιού που ήταν πολύ φιλόζωη και είχε και εκείνη μια φάρμα. Με­τά από πολ­λή προ­σπάθεια του κο­ρι­τσιού η μητέρα πείστηκε και πήρε τα άλογα στη φάρμα της. Δεν ήταν και τόσο μακριά και ευτυχώς για τα άλογα έφτασαν γρή­γο­ρα και έ­κα­τσαν να ξεκουραστούν. Αργότερα τα ά­λο­γα έτρεξαν να γνωρίσουν τα ζώ­α της φάρ­μας εκείνης. Ήταν όλα πολύ καλά ζώα αλλά και συμπαθητικά.

Γρήγορα έγιναν όλοι πολύ καλοί φίλοι. Όσο για τον παλιό αγρότη των αλόγων έ­τρε­χε ό­λη μέ­ρα από εδώ και από εκεί για να τα βρει. Η μαμά του κοριτσιού ήταν πολύ κα­λή και σε­βό­ταν ό­λα τα ζώα. Η ζωή των αλόγων περνούσε όλο και πιο όμορφη και αυ­τά πιο χα­­ρού­με­να...


5 σχόλια:

elpis00 είπε...

Πολύ ωραία ιστορία:0

El είπε...

Ευχαριστώ!

Connie11 είπε...

Ειδικά αυτό που μάζεψαν τα πράγματά τους μου άρεσε πάρα πολύ!!!

δάσκαλος98 είπε...

Όμορφη ιστορία! Μου άρεσε πολύ και η εικόνα με τα άλογα! :))

El είπε...

Connie11, κάτι δεν θα είχαν να μαζέψουν και αυτά;

Ναι, πραγματικά η εικόνα είναι πολύ όμορφη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.