Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Πίστη: Το σκυλί με... πίστη

Από τη May

Αυτό το σκυλάκι ήλθε στη ζωή την παραμονή των Χρι­στου­γέν­νων του 2002. Γεννήθηκε με 2 πόδια. Φυ­σι­κά δεν μπορούσε να περπατήσει. Ακόμη και η μη­τέ­ρα του δεν το ήθελε!


Ο πρώτος του ιδιοκτήτης δεν πίστευε ότι θα μπο­ρού­­σε να επιβιώσει και έτσι σκέφτηκε την ευ­θα­να­σί­α. Ύ­στερα ό­μως συνάντησε την τωρινή του ι­δι­ο­κτή­τρι­α, Jude String­fel­low, η οποία θέλησε να το φρο­ντί­σει. Α­­πο­φά­σι­σε να το εκπαιδεύσει για να περ­πα­τά­ει στα δυο του πό­δια! Το ονόμασε Faith (πί­στη).


Στην αρχή έβαλε την Πίστη πάνω σε μια σανίδα σέρ­­φινγκ για να αισθανθεί την κίνηση. Μετά χρη­σι­μο­ποί­­η­σε φυστικοβούτυρο σε ένα κουτάλι σαν κί­νη­τρο και α­μοι­βή ώστε το σκυ­λί να στέκεται στα δυο του πόδια και να χοροπηδάει. Ακόμη και το άλ­λο σκυ­λί στο σπίτι εν­θάρ­ρυ­νε την Πίστη να περ­πα­τή­σει.

Σαν από θαύμα μετά από 6 μήνες η Πίστη έμαθε να ι­­σορ­ρο­πεί στα πίσω πόδια της και με πηδηματάκια να προ­χω­ρά­ει. Μετά από περισσότερη προπόνηση στο χιό­νι κατάφερε να αρχίσει να περπατάει σαν άν­θρω­­πος!


Τώρα η Πίστη τρελαίνεται να κάνει βόλτες! Και φυ­σι­κά ό­που πηγαίνει τραβάει την προσοχή των αν­θρώ­πων. Γρή­γο­ρα έγινε διάσημη και έχει εμφανιστεί σε διάφο­ρα τη­λε­ο­πτι­κά σόου και γνωστές ε­φη­με­ρί­δες.


Εκδόθηκε για αυτήν ένα βιβλίο που τιτλοφορείται «Με λί­γη Πίστη». Της έγινε επίσης πρόταση να πρω­τα­γω­­νι­στή­σει σε μια από τις επόμενες ταινίες του Χά­ρυ Πό­τερ.


Η ιδιοκτήτρια της Jude Stringfellοw παραιτήθηκε α­πό τη θέση της δασκάλας που είχε και σχεδιάζει να γυ­ρί­­σει ό­λο τον κόσμο με την Πίστη για να διδάξει ό­τι α­κόμη και χω­ρίς ένα τέλειο σώμα, η ψυχή μας εί­ναι πάντα τέ­λει­α.


Στη ζωή υπάρχουν πάντα ανεπιθύμητα γεγονότα και για να μπορέσουμε να νιώσουμε καλύτερα, θα πρέ­πει να καταφέρουμε να τη δούμε από μια δι­α­φο­ρε­τι­κή ο­­πτι­κή γωνία.


Εύχομαι αυτό το μήνυμα να μας αφυπνίσει, έτσι ώ­στε να νιώσουμε ευγνώμονες και να εκτιμούμε κά­θε μο­να­δι­κή μέρα της ζωής μας.


Η Πίστη είναι η συνεχής απόδειξη
του θαύματος της ζωής.


ΠΗΓΗ: ;


2 σχόλια:

Connie11 είπε...

Ενδιαφέρον!

vickos22 είπε...

τέλειο υπέροχο

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.